Η μονογαμία και η ψυχολογία του υποκειμένου

Ο μονογαμικός άνθρωπος στην πραγματικότητα είναι δυστυχής. Ο ρόλος του μονογαμικού είναι όπως ο ρόλος των γονέων, συχνά υποσχόμενος αλλά τις περισσότερες φορές αποτυχημένος και παρεξηγήσιμος. Μας βολεύει να είμαστε μονογαμικοί γιατί είμαστε κοινωνικά αποδεχτοί. Παίζουμε ρόλους και οι πραγματικοί μονογαμικοί χάνουν την κατεύθυνση τους ακόμη και την ίδια τους ταυτότητα.

Read More
Εστίαση, το πρώτο βήμα για την αλλαγή!

Πάρα πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να κάνουν πράγματα στη ζωή τους και θεωρούν πολύ σημαντικό να μπορέσουν πραγματικά να ξεπεράσουν σημαντικά προβλήματα της καθημερινότητας τους. Πολλές φορές όμως αυτή η προσπάθεια αποτυγχάνει γιατί το άτομο δεν μπορεί να συγκεντρωθεί στο πρόβλημα του. Το σημαντικότερο λοιπόν θέμα είναι η εστίαση. Η Εστίαση μας βοηθά να μπορέσουμε να συγκεντρωθούμε και να μπορέσουμε να φέρουμε σε πέρας πολλά πράγματα ακόμη και με αρκετές δυσκολίες.

Read More
Καταναλωτισμός και άνθρωπος!

Η σύγχρονη κοινωνία αν μπορούσε να χαρακτηριστεί από κάτι είναι ο καταναλωτισμός ο οποίος επηρεάζει και το ίδιο το πρόσωπο αφού ο καθένας μας σαν μέρος αυτής της κοινωνίας ουσιαστικά την καθρεφτίζει και την αποτελεί.

Read More
Όταν αποφεύγεται η σεξουαλική επαφή!

θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι ο έρωτας δεν είναι μόνο θέμα ορμονικής βιολογίας αλλά και προσωπικής άποψης για αυτόν, έτσι πολλές φορές η μη σωστή ικανοποίηση σεξουαλικής λειτουργίας δεν είναι μόνο θέμα συναισθημάτων αλλά και τρόπου που λειτουργούμε σεξουαλικά (καθαρά ζήτημα ’ρη και Πλούτωνα καθώς και 1ου 5ου και 8ου οίκου) εκτός αυτού πολύ σημαντικό ρόλο παίζουν και οι εμπειρίες και βιώματα μας που καθορίζουν σε σημαντικό βαθμό την εμπιστοσύνη μας στην ερωτική μας δυνατότητα κάτι που βέβαια είναι λανθασμένο μιας και δεν είναι ο έρωτας πηγή πρωταθλητισμού και εγωϊκής ικανοποίησης αλλά αμοιβαίας έκφρασης ικανοποίησης

Read More
Όνειρα, βλέποντας τον αγαπημένο μας άνθρωπο!

Στα πολύ παλιά βιβλία πριν η επιστήμη προχωρήσει θεωρούσαν ότι βλέποντας τον αγαπημένο σύντροφο αυτό σημαινει ότι υπήρχε κάποιος κρυφός μεταφυσικός δεσμός ανάμεσα στο άτομο που βλέπουμε και εμάς. Στην πραγματικότητα όταν βλέπουμε τον σύντροφο μας στα όνειρα μας είναι ένα σημάδι συναισθηματικής έντασης που υπάρχει. Πολλές φορές μπορεί να έχουμε χωρίσει και να προσπαθούμε να επιλύσουμε αυτή την κατάσταση στο όνειρο μας

Read More
Όχι δεν σας θέλω άλλο στο κεφάλι μου!

Πολλές φορές οι άνθρωποι προσπαθούμε να ξεφύγουμε απο τους γονείς μας και απο τις παράλογες πεποιθήσεις μιας εποχής που τους χαρακτήριζε. Μπορεί κάποιες φορές να έχουν φύγει και απο τη ζωή αλλά παρόλα αυτά, το τι μας έλεγε η μητέρα μας και ο πατέρας μας παραμένει βαθειά μέσα στη ψυχή μας και πολλές φορές ακολουθούμε τις επιταγές αυτών των ανθρώπων χωρίς να το καταλαβαίνουμε.

Read More
Η σημασία τη συγνώμης!

Η συγνώμη γεννήθηκε για να μπορέσει το άτομο να φέρει σε ισορροπία μία κατάσταση, κάθε φορά που γίνεται λάθος τότε υπάρχει πάντα ένας λόγος για να ειπωθεί ένα συγνώμη. Δυστυχώς ο κόσμος τελευταία χειρίζεται τόσο άσχημα τη συγνώμη που έχουμε φτάσει σε ένα επίπεδο να λέμε ότι από το τότε που βρέθηκε το συγνώμη χάθηκε το φιλότιμο.

Read More
Το παιδί μου με ακυρώνει!

Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει ανθρώπους να μοιράζονται μαζί μας ιστορίες για τα παιδικά τους χρόνια που μάλλον είναι περισσότερο δραματικά από ότι περιμέναμε. Βλέπουμε ότι αυτός ο άνθρωπος που κάποτε ήταν παιδί ακόμη και σήμερα δεν μπορεί να ξεπεράσει τον γονέα που ακύρωσε. Γιατί η ακύρωση από ένα παιδί προς το γονέα του είναι ίσως ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που μπορεί να κάνει κατά τη φάση της ανάπτυξης του. Χιλιάδες είναι οι ενήλικοι που δεν μπορούν να ξεπεράσουν τη σχέση που είχαν με τους γονείς τους σ

Read More
Η απιστία ως κοινωνικό φαινόμενο και πως πρέπει να αντιμετωπίζεται στην αποκάλυψη της~!

Απιστία γένους θηλυκού που συναντάται όμως σε όλα τα φύλα.  Τα ζευγάρια που απιστούν συνεχώς αυξάνουν και αν και η μονογαμία φαίνεται να είναι μία ιδιαίτερη μέθοδος ασφάλειας και ικανοποίησης, συνεχώς το να απιστήσεις με το σύντροφο σου φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ευχάριστο και να προκαλεί μία παράνομη και σκανδαλιστική χαρά!

Read More