Οι 12 οίκοι του ωροσκοπίου και ο Πλούτωνας

Οπωσδήποτε μία αλλαγή στο ζώδιο για τον μακρόκοσμο είναι πολύ σημαντική. Το σίγουρο είναι ότι μέσα από την πορεία του στον Αιγόκερω θα αλλάξει και κάποιον οίκο, οπότε και θα αλλάξουν οι επιρροές στη ζωή μας.
Ο Πλούτωνας σε κάθε οίκο πάντα φέρνει ριζικές αλλαγές στον τομέα που επηρεάζει. Γενικότερα ο οίκος που καταλαμβάνεται περισσότερο από τον Αιγόκερω θα είναι και θα παράγει τα πιο συγκλονιστικά θέματα στη ζωή μας.

Ο Πλούτωνας στον 1ο οίκο: 
Θα πρέπει να προετοιμαστείτε για μία έντονη και θυελλώδη εξέλιξη. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα έχετε αρκετά και συγκλονιστικά γεγονότα που θα σας αλλάξουν τη ζωή. Θα πρέπει να προσέξετε πάρα πολύ τις σχέσεις σας και κυρίως τα πράγματα που χρειάζονται διόρθωση, γιατί οτιδήποτε δεν μπορεί να διατηρηθεί, να ξέρετε ότι αργά η γρήγορα θα θανατωθεί για να έρθει κάτι καινούριο. Θα πρέπει να προσέξετε πολύ την υγεία σας, ενώ είναι η κατάλληλη στιγμή για να μπορέσετε να πετύχετε σε κάποιους προσωπικούς σας στόχους. Είναι πάρα πολύ καλή περίοδος για όσους ασχολούνται με την έρευνα και την μεταφυσική.

Ο Πλούτωνας στον 2ο οίκο:
Είναι μία βασική και κρίσιμη περίοδος για τα οικονομικά σας ζητήματα όπου και θα έχετε σημαντικές αλλαγές. Θα πρέπει να προσέξετε πάρα πολύ τις οικονομικές σας κινήσεις γιατί αν προσέξετε θα υπάρξουν πολλαπλά κέρδη ενώ αν βιαστείτε, θα χάσετε πάρα πολλά πράγματα που θα σας φέρουν σε τόσο δύσκολη θέση που πολύ δύσκολα θα μπορέσετε να ανεβείτε ξανά. Επίσης είναι μία περίοδος που θα έχετε σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που αξιολογείτε τον κόσμο γύρω σας, καθώς και στις ίδιες σας τις αξίες. Θα πρέπει επίσης να προσέξετε πάρα πολύ ότι κινήσεις κάνετε αυτή την περίοδο, καθώς αν δεν είναι με βάση την ηθική, μπορεί μεν να έχουν βραχυπρόθεσμο κέρδος, αλλά σταδιακά θα χάσετε ότι είχατε κερδίσει.

Ο Πλούτωνας στον 3ο οίκο:
Είναι μία περίοδος που θα αλλάξει ριζικά ο τρόπος σκέψης σας. Επίσης αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο κατανοείτε τα πράγματα γύρω σας γιατί θα έρθουν τα κατάλληλα γεγονότα, τα οποία και θα σας φέρουν αντιμέτωπους με καταστάσεις που θα σας δυσκολέψουν. Είναι όμως μία πάρα πολύ καλή περίοδος, η οποία και θα σας βοηθήσει στο να πετύχετε σε σχέδια σχετικά με την εκπαίδευση και τη μαθητεία. Θα υπάρξουν διαταραχές με το άμεσο οικογενειακό και φιλικό σας περιβάλλον από τη μία, αλλά από την άλλη θα υπάρχει ιδιαίτερη ευκολία στο να μπορέσετε να πετύχετε αν ασχοληθείτε με τα ΜΜΕ ή επιστήμες όπως η ψυχολογία.

Ο Πλούτωνας στον 4ο οίκο:
Με τον Πλούτωνα στον 4ο γενέθλιο οίκο σας θα πρέπει να περιμένετε σημαντικές αλλαγές μέσα στο χώρο του σπιτιού σας. Προβλήματα τα οποία προέρχονται από εκεί αλλά και από την παιδική σας ηλικία, τώρα θα έρθουν ακριβώς για να μπορέσετε να τα αντιμετωπίσετε και να τα λύσετε. Πολύ πιθανό είναι επίσης να αλλάξετε χώρο κατοικίας καθώς και να έχετε κάποιο δυσάρεστο γεγονός σε σχέση με κάποιον από τους γονείς σας. Είναι μία περίοδος όπου μπορείτε να κάνετε πολύ σημαντικά ξεκινήματα γύρω από τα επαγγελματικά σας οπότε και πρέπει να δραστηριοποιηθείτε.

Ο Πλούτωνας στον 5ο οίκο:
Σημαντικές αλλαγές θα υπάρξουν στον τομέα των αισθηματικών σας σχέσεων. Οι περισσότεροι από εσάς θα δείτε τη ζωή σας να αλλάζει και θα πρέπει να κάνετε τα ανάλογα βήματα έτσι ώστε να δημιουργήσετε μία σχέση δυνατή. Αν λοιπόν δεν γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, είναι πολύ πιθανό να χωρίσετε. Κάποιοι θα κάνετε μία σχέση η οποία θα είναι παθιασμένη σε τόσο έντονο βαθμό, που θα αλλάξει τον ψυχισμό σας μια για πάντα. Θα υπάρξει αρκετή δραστηριοποίηση σε σχέση με τα παιδιά σας, και οι γονείς θα πρέπει να προσέξετε πολύ την διαπαιδαγώγηση τους. Θα είναι ένα χρονικό διάστημα με πολύ μεγάλη δημιουργικότητα που μπορείτε να κάνετε θαύματα.

Ο Πλούτωνας στον 6ο οίκο:
Είναι μία περίοδος όπου θα πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα την υγεία σας και κυρίως να μην κουράζετε τον οργανισμό σας πάρα πολύ γιατί θα προκύψουν ζητήματα σχετικά με την υπερκόπωση. Θα υπάρξουν σημαντικότατες ανακατατάξεις στο χώρο της εργασίας και θα πρέπει να προσέξετε τον ανταγωνισμό γιατί κάποιοι μπορεί να ρίξουν λάσπη εναντίον σας. Είναι μία περίοδος όπου θα αλλάξει ριζικά η καθημερινότητα σας και θα μπορέσετε να της δώσετε περισσότερη ποιότητα. Παράλληλα θα είστε ιδιαίτερα εποικοδομητικοί και παραγωγικοί. Μπορείτε επίσης αυτό το διάστημα, να πετύχετε πολλά και πολύ σημαντικά πράγματα που έχουν σχέση με οικοδομήματα και ακίνητα.

Ο Πλούτωνας στον 7ο οίκο:
Κρίσιμες οι σχέσεις σας αυτό το διάστημα. Να ξέρετε ότι θα είστε σε μία περίοδο όπου απειλείστε από χωρισμούς. Καλό θα ήταν να προσέξετε τις επιλογές σας γιατί μπορεί να κάνετε πολλά και σημαντικά λάθη. Μία σχέση που θα σας σημαδέψει μια για πάντα στη ζωή σας, θα μπορούσε να είναι μία είσοδος στον παράδεισο αλλά και ένα εισιτήριο για την κόλαση. Προσοχή ιδιαίτερη θα πρέπει να έχετε και με τις συνεργασίες σας, μιας και μπορεί αν έχετε ήδη μία συνεργασία, να τελειώσει άδοξα. Επίσης καλό θα ήταν να προσέξετε και τις επιλογές που αφορούν το μέλλον της ζωής σας. Είναι περίοδος όπου μπορείτε να επιτύχετε πολλά σε ότι αφορά τις επαγγελματικές σας βλέψεις, μέσα από πρόσωπα που θα πιστέψουν σε εσάς και στις προοπτικές σας.

Ο Πλούτωνας στον 8ο οίκο:
Θα πρέπει να προσέξετε πάρα πολύ τα δάνεια τα οποία μπορεί να λάβετε αυτή την περίοδο από τη μία και από την άλλη μήπως κάνετε κακή διαχείριση στα ήδη υπάρχοντα οικονομικά προβλήματα. Παρόλα αυτά είναι μία κατάλληλη χρονική στιγμή, για να μπορέσετε μαζί με άλλους να κάνετε κάποιες επενδύσεις, οι οποίες και θα σας φέρουν πάρα πολλά χρήματα. Αυτή την περίοδο ευνοούνται ιδιαίτερα οι κληρονομιές και ότι έχει σχέση με αυτά τα ζητήματα ενώ είναι πιθανό να επέλθει ο θάνατος ενός πολύ προσφιλούς προσώπου. Είναι περίοδος όπου μπορείτε να κάνετε πολλούς από τους στόχους σας πραγματικότητα.

Ο Πλούτωνας στον 9ο οίκο:
Είναι περίοδος όπου τα πράγματα σταδιακά αρχίζουν να αλλάζουν για εσάς. Σημαντικές εξελίξεις θα έχετε σε ότι αφορά τον τομέα των ταξιδιών μιας και ένα ταξίδι στο εξωτερικό μπορεί να σημάνει νέες πολύ αξιοσημείωτες προοπτικές. Είναι επίσης πολύ καλή περίοδος και για όσους από εσάς θέλετε να πετύχετε στο χώρο της εκπαίδευσης οπότε και θα μπορέσετε να προοδεύσετε. Εάν είστε μεγαλύτεροι σε ηλικία, παλιές γνώσεις πια αντικαθίστανται από καινούριες και θα έχετε νέες σπουδαίες εμπειρίες. Είναι η καταλληλότερη χρονική στιγμή για να βάλετε πνευματικούς και μεταφυσικούς στόχους μιας και θα μπορέσετε να γνωρίσετε τα κατάλληλα άτομα έτσι ώστε να εξελιχθείτε σε αυτά τα θέματα.

Ο Πλούτωνας στον 10ο οίκο:
Μπορείτε αυτή τη περίοδο να πετύχετε πάρα πολλά πράγματα στη ζωή σας. Είναι η στιγμή όπου και θα μπορέσετε αν το θελήσετε να φτάσετε στην κορυφή, αλλά πρέπει να προσέξετε πολύ γιατί όσο εύκολα κάποιος ανεβαίνει, άλλο τόσο εύκολα μπορεί να κατέβει. Θα υπάρξουν σημαντικότατες εξελίξεις μέσα στο σπίτι σας οπότε και μπορεί να μετακομίσετε ενώ προβλήματα υγείας μπορεί να παρουσιαστούν σε έναν από τους δύο γονείς σας. Προσοχή ιδιαίτερη θα πρέπει να δώσετε στη συμπεριφορά σας γιατί μπορεί να χάσετε το μέτρο σε κάποιες περιπτώσεις και τελικά να κάνετε πολύ σημαντικά λάθη.

Ο Πλούτωνας στον 11ο οίκο:
Στα χρόνια που θα έρθουν θα αλλάξετε κατά πολύ τα ιδεώδη σας. Επίσης σημαντικότατες ανακατατάξεις θα γίνουν στο φιλικό σας κύκλο μιας και θα συνειδητοποιήσετε τελικά, ότι πρέπει να βρείτε άλλο κόσμο που να μπορεί να σας καταλαβαίνει καλύτερα. Είναι η χρονική περίοδος για εσάς που μπορείτε με επιμονή να πετύχετε τους υψηλότερους στόχους σας αλλά θα πρέπει να μην παρανομήσετε και να μην βγείτε από το δρόμο της αρετής. Θα βιώσετε πάρα πολύ έντονη αγάπη από πρόσωπα και θα πρέπει να την εκτιμήσετε για να μπορέσετε να είστε ευτυχισμένοι. Παράλληλα η αισθηματική σας ζωή σταδιακά θα αρχίζει να είναι όλο και πιο ενδιαφέρουσα.

Ο Πλούτωνας στον 12ο οίκο:
Οι φόβοι σας και οτιδήποτε είχατε θάψει στο παρελθόν θα βγει στην επιφάνεια για να μπορέσετε να το αντιμετωπίσετε. Αυτό θα σας κάνει να βιώσετε αρκετά σκληρές στιγμές τα επόμενα χρόνια αλλά θα πρέπει να σκέφτεστε ότι μέσα από αυτό θα μπορέσετε να απελευθερωθείτε. Προσοχή καλείστε να δείξετε σε κρυφούς εχθρούς ενώ με τον Πλούτωνα σε αυτή τη θέση, πρέπει να προσέξετε την υγεία σας σε πολλά επίπεδα. Πολύ καλό διάστημα για όσους ασχολούνται με σπάνιες εργασίες. Είναι γενικά μία περίοδος προετοιμασίας για κάτι πολύ σημαντικό που μπορεί να κάνετε στη συνέχεια της ζωής σας.