Σύνοδος Κρόνου - Πλούτωνα και αντίθεση με Βόρειο Δεσμό! Βαρίδια του παρελθόντος, εκκαθαρίσεις του παρόντος.

 Μέσα σε ένα γενικευμένο σκηνικό σημαντικών εξελίξεων και σημαντικών αστρολογικών γεγονότων βρισκόμαστε στη πολύ σημαντική περίοδο όπου οι δεσμοί της Σελήνης κάνουν μία Αντίθεση με τον Κρόνο και με τον Πλούτωνα. Μία στιγμή ιδιαίτερα σημαντική καθώς μας αποκαλύπτει πολλά θέματα όχι μόνο για το παρόν μας αλλά κυρίως για τις σημαντικές εξελίξεις στο μέλλον. Το πιο σημαντικό  από όλα είναι και οι αποκαλύψεις που μας δινει για το παρελθόν μας εξάλλου οι αμαρτίες και τα λάθη του παρελθόντος πάντα χτυπάνε στο μέλλον αλλά το ίδιο και οι καλές πράξεις. Η συγκεκριμένη μάλιστα αστρολογική συνθήκη στα ζώδια του καρκίνου – Αιγόκερω έγινε το 45 μ.χ μία περίοδο αλλαγών στη Ρωμαική Αυτοκρατορία και σύμφωνα με αρκετές ιστορικές αναφορές το έτος που ξεκίνησε ο Απόστολος Παύλος το ταξίδι του στα έθνη του κόσμου για να διαμορφώσει αλλά και να μεταδώσει το χριστιανισμό!

yin-yang-3420641_1280.jpg

 

Η όψη και ποιοι θα επηρεαστούν

 H  συγκεκριμένη όψη μας δηλώνει ότι το σημείο που η τροχιά της Σελήνης τέμνει την τροχιά του Ηλίου έχει μία όψη αντίθεσης από τον Κρόνο και από τον Πλούτωνα. Αυτό βέβαια δείχνει ότι μπορούμε να περιμένουμε σημαντικές εξελίξεις ιδιαίτερα για τα παρορμητικά ζώδια του 2ου και 3ου δεκαημέρου στις εξής μοίρες : 19 – 20 – 21 του Κριού – Καρκίνου – Ζυγού και Αιγόκερω ( με μεγαλύτερη επιρροή να δέχεται ο άξονας του Καρκίνου -Αιγόκερω) . Παρόλα αυτά όμως η επιρροή του Κρόνου – Πλούτωνα θα είναι ιδιαίτερα ενεργοποιημένη και στην  4η – 5η – 6η μοίρα των Μεταβλητών (Δίδυμοι, Παρθένοι Τοξότες και Ιχθύες) ενώ με αντισκιά και κοντραντισκιά θα πρέπει να περιμένουν σημαντικές εξελίξεις και οι 9η – 10η – 11η μοίρα Τοξότη και Διδύμου.  Μη δώσετε παραπάνω ανοχές γιατί δεν είναι σωστό

 Ο πλανήτης της δομής και της τάξης βρίσκεται στο ζώδιο του Αιγόκερω με τον Πλούτωνα, τον πλανήτη του θανάτου και της μεταμόρφωσης. Αυτή η επιρροή μιλάει για ουσιαστικές αλλαγές αλλα και κρίσεις στο κόσμο αλλά και στη προσωπική μας ζωή.

 

 

Εξελικτική Κληρονομική

 Από κληρονομικό επίπεδο όσοι επηρεάζονται θα πρέπει να κοιτάξουν προσεκτικά την ιστορία της οικογενείας τους καθότι σε ένα μεγάλο βαθμό αυτή η επιρροή μας δείχνει πολλαπλά λάθη των προηγουμένων γενεών που φορτώνονται στις τωρινές. Επίσης θα πρέπει όσοι έχετε ιστορικό οικογενείας δύσκολο με θέματα υγείας αυτή την περίοδο να κάνετε έναν ιατρικό έλεγχο καθότι αυτή η όψη μπορεί να φέρει κληρονομικά θέματα υγείας.   Στη συστημική αντίληψη οι άνθρωποι σε μία οικογένεια που έφυγαν κάποιοι και η οικογένεια δε κατάφερε να αφομοιώσει το γεγονός μπορεί να δηλώνει ότι ένα πρόσωπο που εγκατέλειψε στο παρελθόν το σπίτι η ένας θάνατος που μπορεί να λειτουργεί ως εμπόδιο για την εξέλιξή του οικογενειακού – συστημικού περιβάλλοντος και αυτό τελικά να το οδηγεί στην κατάρρευση. Είναι πολύ σημαντικό να δείτε οικογενειακές φοβίες και ταμπού που μπορεί να υπάρχουν ενώ πάντα όταν ενεργοποιείτε ο άξονας Καρκίνου – Αιγόκερω μπορεί να έχουμε ιστορικό οικογενειακών καταστροφών αλλά και σημαντικών προβλημάτων όπως σκάνδαλα και άλλες δυσάρεστες εμπειρίες που μπορεί να σας προβληματίσουν και τώρα. Επίσης διάφοροι σκελετοί μπορεί να βγουν από τη ντουλάπα και να πρέπει να τους αντιμετωπίσετε.  Το σίγουρο είναι ότι μία αντίθεση ανάμεσα στους Δεσμούς και στο Κρόνο – Πλούτωνα μπορεί να δημιουργήσει πολλαπλές κρίσεις στην ζωή μας και να μας φέρει προ σημαντικών εξελίξεων στην καθημερινότητα μας.

 

Καρμική

 Για τους Καρμικούς αστρολόγους η συγκεκριμένη όψη μιλάει για δύσκολα θέματα και πτυχές του παρελθόντος. Για βαρύ κάρμα που πρέπει να ξεπληρωθεί και που θα πρέπει να δουλευτεί με όσο το δυνατόν πιο σοβαρό τρόπο από κάποιον. Για την καρμική αστρολογία δείχνει τη πληρωμή ενός χρέους. Αν αυτό είναι θετικό ή αρνητικό θα πρέπει να κοιτάξει ο καθένας τον δικό του χάρτη και να μπορέσει να κρίνει. Το σίγουρο είναι ότι μιλάμε για μία περίοδο όπου η ψυχή θα πρέπει να παραδοθεί και να δώσει τον καλύτερο της εαυτό αν θέλει πραγματικά να εξελιχθεί και να προχωρήσει.  Ίσως η κατάχρηση της εξουσίας αλλά και η ανάγκη να κατακτήσουμε να οδηγήσουν σε πολύ χειρότερα παρατράγουδα για το κόσμο ενώ αρκετές ζωές θα βρεθούνε σε κίνδυνο.

Οι αστροψυχολογικές προεκτάσεις

 Σίγουρα με αυτή τη σχέση θα έχουμε την ανάγκη να μείνουμε με τον εαυτό μας, να διαλογιστούμε αλλά και να αναλογιστούμε τις πράξεις μας. Η σιωπή είναι χρυσός σε αυτή τη περίπτωση και θα πρέπει να μάθουμε να ακούμε πρώτα πριν κρίνουμε η ακόμη χειρότερα καταδικάσουμε στη ζωή μας. Είναι πολύ σημαντικό να κάθαρουμε σωματικά αλλά κυρίως ψυχολογικά. Η όψη του Κρόνου – Πλούτωνα με τους δεσμούς πάντα μπορεί να μας δώσει μία σημαντική αποκάλυψη για το παρελθόν μας και ίσως με αυτό το τρόπο να μπορέσουμε να προχωρήσουμε απαλλαγμένοι από όσα μας ταλαιπώρησαν και μας κούρασαν.  Η πένθιμη διάθεση αλλά και το πένθος σαν ψυχολογική λειτουργία επίσης είναι πολύ σημαντικό. Στη ζωή μας πολλές φορές μπορεί να μένουμε κολλημένοι σε καταστάσεις και να μη μπορούμε να πούμε αντίο. Είναι λοιπόν η κατάλληλη στιγμή να κάνουμε τελικά τη μεγάλη αλλαγή και να μπορέσουμε να αποχαιρετήσουμε αλλά και να πενθήσουμε το παρελθόν μας για να αναδυθούμε επιτέλους και στο μέλλον μας με περισσότερες προοπτικές.  Πολύ σημαντικό επίσης να ηρεμήσουμε και να μη τρέχουμε με πολύ γρήγορους ρυθμούς γιατί αυτό μπορει να οδηγήσει σε περισσότερα προβλήματα. Καμία φορά είναι σημαντικό απλά να περιμένουμε καθώς και σημαντικό είναι να μπορέσουμε να βάλουμε τον εαυτό μας σε τάξη και εσωτερική ηρεμία ενώ καλό θα ήταν να μπορέσετε να οργανώσετε το επόμενο διάστημα επίσης τη ζωή σας.  Πάνω από όλα με αυτή την όψη θα πρέπει να στοχαστούμε και να κατανοήσουμε το κόσμο γύρω μας

 

Γεγονότα

 Τα γεγονότα που θα πρέπει να περιμένουμε είναι σημαντικές επιτυχίες σε οργανώσεις και σε ομαδικές δραστηριότητες, σημαντική νίκη καπιταλιστικών και δεξιών κομμάτων καθώς και μία ανοδική πορεία στο τομέα του πατριωτισμού. Γενικά όσοι θέλουν αναμόρφωση της ζωής τους και να μπορέσουμε να αναδυθούν από το παρελθόν θα έχουνε μεγάλη τύχη. Από την άλλη οι αρνητικές εκδηλώσεις της όψης είναι ιδιαίτερα σκληρές. Πρώτον έχουμε θέματα με τρομοκρατικές επιθέσεις και θανάτους πολλών ανθρώπων. Είναι μία περίοδος όπου θα περάσουμε πολλές και σημαντικές κρίσεις στα πολιτικά συστήματα πολλών χωρών και κυρίως της Αμερικής, Αγγλίας, Ισπανίας και Ιταλίας.  Επίσης θα έχουμε χωρισμούς και προσωπικές κρίσεις που αφορούν την υπαρξιακή μας κατάσταση. Που παμε; Τι κάνουμε; Τι μας καλύπτει; Μηπως μένουμε σε καταστάσεις από φόβο και ανασφάλεια άρα και μένουμε δυστυχισμένοι;

 

Εκλείψεις

Τον Ιούλιο του 2019 με τις εκλείψεις θα υπάρξει και η Κορύφωση κυρίως της αντίθεσης του Κρόνου με το Δεσμό που θα φέρει και τις μεγαλύτερες κρίσεις και εντάσεις. Αυτό σημαίνει ότι από τώρα μέχρι και τα μέσα του Ιουλίου θα δούμε την κορύφωση αυτών των καταστάσεων ενώ η επιρροή θα φτάσει μέχρι και το Μάρτιο του 2020 όπου και εκεί έχουμε και το τέλος της επιρροής.

H Σύνοδος με τον Κάστωρ

Αν και δε πρέπει να θεωρούμε τις συνόδους των Δεσμών με τους Απλανείς σημαντικές, η τωρινή σύνοδος με τον Προκύων ενώ έχουμε απέναντι τον Κρόνο και τον Πλούτωνα μπορεί να μας πει με ακόμη πιο γλαφυρό τρόπο τις μελλοντικές εξελίξεις που προηνύονται. Παρόλα αυτά επειδή ακριβώς ο αστερισμού του Διδύμου είναι θετικός μας μιλάει και για βάσανα που τώρα πρέπει να περάσουμε και να αντιμετωπίσουμε αλλά πως αυτά τα βάσανα θα τελειώσουν και θα μπορέσει να έρθει η αυγή μιας καινούριας μέρας με ελπίδα και δυνατότητα να αλλάξουμε τα πάντα.

 

 

Τα γεγονότα στο παρελθόν!

1425  Προ Χριστού και 45Μ.χ  ( ο Βόρειος δεσμός στον Καρκίνο , αντίθεση με Κρόνο και Πλούτωνα)

Θάνατος το 1425 Π.χ του Τουθμώση του 3ου και άνοδος στην Εξουσία του Αμενηοτεπ του 2ου.

το 45 Μ.Χ μία περίοδος ιδιαίτερα σημαντική επέκτασης της Ρώμης, ο Απόστολος Παύλος ξεκινά το ταξίδι διαμόρφωσης του χριστιανισμού και μετάδοσης του!

Άλλες σημαντικές ημερομηνίες που δεν είχαμε όμως την ίδια σχέση ακριβώς

1016 Διδύμοι – Τοξότη  Αντίθεση  Βόρειου Δεσμού με Κρόνο - Πλούτωνα

1050 Λέων – Υδροχόος  Αντίθεση

1147 Ταύρος – Σκορπιός  Σύνοδος  Βόρειου Δεσμού με Κρόνο - Πλούτωνα

1284 συμμετοχη Άρη στον Αιγόκερω σε σύνοδο

1552 Λεων – υδροχοο αντίθεση

1649 Δίδυμο – τοξότη σύνοδος

1751 Δίδυμο – Τοξοτη σε σύνοδο