Δεσμοί της Σελήνης: Τι έμαθα, τι αφήνω, τι θα μάθω και που θα παλέψω

Λίγες φορές γίνεται λόγος για την σημασία των Δεσμών της Σελήνης. Συνήθως προσπαθούμε στο ωροσκόπιο να καταλάβουμε τις κινήσεις των πλανητών αλλά αφήνουμε απ’ έξω πολύ σημαντικά στοιχεία κάτι που μας κάνει να χάνουμε πολλές φορές το δάσος. Αυτό ίσως συμβαίνει και λόγω της καρμικής χροιάς που έχουν πάρει οι δεσμοί της Σελήνης, όπου κάποιες φορές τους αφαιρεί την άμεση και πρακτική σημασία που θα έπρεπε να έχουν.

Read More
Η Αστρολογία, η επιστημονική πραγματικότητα και το ηθικό δίλημμα του ανθρώπου

Η επιστήμη μπαίνει σε μία εποχή a priori χαρακτηρισμού του ατόμου, κάτι που οδηγεί σε έκπτωση της ελευθερίας του και μας οδηγεί σε ρατσιστικό περιορισμό και τερματισμό της ελευθερίας του. Η αστρολογία μπορεί και είναι η μόνη που μπορεί να δώσει λύσεις σε αυτό το ηθικό- επιστημονικό πρόβλημα που θα οδηγήσει σε καταστροφές ανυπολόγιστες την ανθρωπότητα.

Read More
Προς μία πραγματικά ισότιμη αστρολογία: Ξεπερνώντας την αστρολογία της κοινωνικής διαφοροποίησης και ρατσισμού

Η αστρολογία δημιουργήθηκε από άνδρες και διατηρεί σε ένα βαθμό τα ανδροκρατούμενα χαρακτηριστικά της. Αυτό μπορούμε να το δούμε ότι για παράδειγμα αν και υπάρχουν αρσενικοί και θηλυκοί πλανήτες από το αρχαίο πάνθεο μόνο δύο πλανήτες στην αστρολογία είναι γυναίκες. Η Αφροδίτη και η Σελήνη. Στο ζωδιακό επίσης το μοναδικό ζώδιο που είναι αποκλειστικά γυναικείο είναι η Παρθένος και μάλιστα ήταν στο παρελθόν συνδεόμενη με την υπηρεσία και ακόμη παλιότερα με την δουλεία!

Read More
ΣΥΝΑΣΤΡΙΑ ΚΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Κληρονομική αστρολογία ονομάζεται η μελέτη των άστρων για τη διερεύνηση των βιολογικών επιρροών του ατόμου αλλά και των περιβαλλοντικών επιρροών που μπορεί να επηρεάσουν ένα άτομο.

Read More
H Ψυχομαγική φιλοσοφία του Austin Osman Spare!

Ένας δυσλειτουργικός Άρης ή ένας Ερμής ο οποίος έχει βρεθεί σε δύσκολες θέσεις στον γενέθλιο Χάρτη αποτελεί πάντα ένα σοβαρό θέμα για το ίδιο το άτομο αλλά και για την αστρολογική πρακτική δεδομένου των πιέσεων που δέχεται ο Χάρτης. Στην περίπτωση μάλιστα του Ερμή πολλές φορές λόγω της εγγύτητας που έχει με τον Ήλιο αν ένας Ερμής είναι σε δύσκολη θέση τότε θα είναι και ο Ήλιος. Τα προβλήματα που έχει ένας άνθρωπος με έναν δυσλειτουργικό Άρη είναι συνήθως η απουσία μίας ολοκληρωμένης αντιμετώπισης της ζωής με αποτελεσματικό τρόπο. Ο αδύνατος Άρης δυσκολεύετε να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες και χάνετε ανάμεσα σε περιστασιακές συγκρούσεις ενώ φοβάται πολλές φορές να αντιμετωπίσει τη ζωή.  Ένας αδύνατος Ερμής από την άλλη μπορεί να γεννήσει πολλά ψυχολογικά προβλήματα μιας και ο τρόπος αντίληψης που έχουμε για τον κόσμο είναι συνήθως διαστρεβλωμένος και λειτουργεί ενάντια στην ίδια τη λειτουργικότητα και επιβίωση του ΕΓΩ. Ο Austin Osman Spare και η φιλοσοφία του πιθανών να μπορούν να δώσουν μία λύση σε αυτά τα δύσκολα προβλήματα.

Read More
Σπάζοντας το Αυγό: Ουρανός! Ζωή και Θάνατος και τα μεγάλα εξελικτικά βήματα!

Ο Λόγος της αποκάλυψης εκ των έσω και όχι από το εξωτερικό περιβάλλον (Θεό ή κάτι άλλο). Αν σπάσει το Αυγό από μέσα του τότε έχουμε την αρχή της ζωής τότε έχουμε ένα νέο ξεκίνημα. Αν το αυγό σπάσει από έξω τότε έχουμε τον θάνατο και την διακοπή της εξέλιξης.

Read More
Υδάτινοι Οίκοι – Η Χρησιμότητά τους στην Κληρονομική Αστρολογία

Η κληρονομική αστρολογία είναι ένας κλάδος της αστρολογίας που ενώ έχει ξεκινήσει από το 1950 μόλις την τελευταία δεκαετία άρχισε να προσεγγίζει το ενδιαφέρον του κόσμου και των αστρολόγων. Αν μπορούσαμε να δώσουμε έναν ορισμό η Κληρονομική αστρολογία είναι η μελέτη ενός αστρολογικού χάρτη ή συνόλου χαρτών με σκοπό την ανάλυση και την μελέτη μιας οικογένειας με σκοπό την εξερεύνηση των στοιχείων που κληρονομούνται (θετικών ή αρνητικών) ανά γενεές.

Read More
Ο Οφιούχος αποκεκαλυμένος

Μία περίληψη του εξοστρακισμένου αστερισμού…. και γιατί τα ζώδια μπορούν να είναι και 13… Πέρασε άλλη μία «κρίση» όπου για ακόμη μία φορά οι αστρονόμοι θυμήθηκαν να μας «ενημερώσουν» ότι δεν βλέπουμε καλά τον Ουρανό και πως στην πραγματικότητα υπάρχουν 13 αστερισμοί. Από την άλλη, οι τροπικοί αστρολόγοι γρήγορα έγραψαν μεταξύ άλλων ότι Η ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ 12 ΖΩΔΙΑ και τίποτα άλλο, ενώ οι Βεδικοί αστρολόγοι μας «υπενθύμιζαν» ότι αυτοί κοιτούν τον αστρολογικό ουρανό όπως είναι πραγματικά… παρόλο που δεν υπάρχει ούτε στη βεδική ο Οφιούχος….

Read More
Το καταθλιπτικό σύμπαν: Όταν η αστρολογία γίνεται τρομολαγνεία!

Τα τελευταία χρόνια που διδάσκω παρατηρώ στους μαθητές αλλά και σε συναδέλφους ότι υπάρχει μία ιδιαίτερη τρομολαγνεία. Η ικανοποίηση που έχουν οι άνθρωποι όταν μπορούν να προβλέψουν το αρνητικό γεγονός και κυρίως το κυνήγι του κακού μέσα στο χάρτη μάλλον έχει να κάνει περισσότερο με την είσοδο της κατάθλιψης στον αστρολογικό τρόπο σκέψης παρά στην αντικειμενική πραγματικότητα μίας κατάστασης. Μου έχει τύχει από μαθητές να βλέπουν ένα χάρτη και με το παραμικρό να μου λένε : αυτός είναι καμένος – επόμενος…

Read More
Πλανήτες Εκτός Ορίων: Η Εωσφορική φάση!

O Ήλιος κινείται στον ζωδιακό σε πλάτος μεταξύ 23ο και 26’ Βόρεια και Νότια του ισημερινού.

Ο Πλανήτης που βγαίνει εκτός ορίων είναι ουσιαστικά εκείνη τη στιγμή ένας «αρνητής» του λόγου, είναι σαν ο πλανήτης να βγαίνει από τα σχέδια του Δημιουργού. Για μένα αυτοί οι πλανήτες ονομάζονται σε αυτή τους τη φάση και σε φάση «εωσφορική». Σαφώς δεν θα πρέπει με το που βλέπουμε μία τέτοια λέξη να δαιμονοποιούμε καταστάσεις. Όμως πιστεύω ότι οι πλανήτες που βγαίνουν εκτός από τα όρια που θέτει ο Ήλιος ουσιαστικά λειτουργούν «εκτός του σχεδίου» λειτουργούν λοιπόν εντελώς διαφορετικά από ότι θα περιμέναμε.

Read More
Κληρονομικότητα στην αστρολογία

Κανένας άνθρωπος δεν είναι απομονωμένο νησί και κανενός η ζωή δεν είναι αποτέλεσμα των πράξεων του μόνο. Η αστρολογία έχει ήδη κατανοήσει ότι οι άνθρωποι πολλές φορές σαν σύνολο ανάλογα με το ωροσκόπιο μας επηρεάζουμε τα γεγονότα και ο ρόλος της κοινωνιολογίας και της κοινωνικής ψυχολογίας δεν είναι άλλος από την έρευνα και την κατανόηση του περιβάλλοντος και πώς αυτό επηρεάζει τον άνθρωπο. 

Read More