O κυβερνήτης Πλανήτης του 1ου οίκου (ωροσκόπου) στους οίκους.

Ο Κυβερνήτης πλανήτης του 1ου οίκου είναι πολύ σημαντικός γιατί κυριαρχεί και δίνει πολλά χαρακτηστικά στον κόσμο. Το βασικό είναι ότι χρωματίζει πολύ έντονα την προσωπικότητα του ατόμου αλλά και το βοηθά να μπορέσει να πάρει έναν οδηγό για τη ζωή του. Επίσης είναι σημαντικός για τη μελέτη της γενέθλιας υπόσχεσης. Ο Κυβερνήτης του 1ου οίκου είναι ο πλανήτης που κυβερνά το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται η ακμή του ωροσκόπου. Αν για παράδειγμα κάποιος έχει ωροσκόπο Τοξότη, ο κυβερνήτης πλανήτης του είναι ο Δίας.

Η θέση του κυβερνήτη πλανήτη στους οίκους μπορεί να μας βοηθήσει επίσης να καταλάβουμε πολλά απο τα χαρακτηριστικά που μπορεί να έχει κάποιος στη ζωή του και μερικά απο τα γεγονότα που θα βιώσει.

Ο κυβ. του 1ου οίκου στον:

1ο οίκο

Για αυτούς τους ανθρωπους είναι πολύ σημαντικό το πως εμφανίζονται στους άλλους. Συνήθως έχουν αρκετά μεγάλη προβολή στη ζωή τους. Είναι γενικότερα ιδιαίτερα πρόθυμοι και εντυπωσιακοί και μπορεί να έχουν την όρεξη ακόμη και για τη σύγκρουση με άλλους ανθρώπους. Πρόκειται για άτομα που συνήθως προσπαθούν ανελλιπώς να βελτιώσουν τη ζωή τους και δεν μένουν στάσιμοι. Η θέση αυτή δίνει επίσης μακροζωία.

2ο οίκο

Τα άτομα με το 2ο οίκο ενδιαφέρονται πολύ για την αξία τους και πολλές φορές μπορεί να έχουν θέματα αυτοπεποίθησης. Συνήθως έχουν πολλά σκαμπανεβάσματα στα οικονομικά ζητήματα, κάτι που τους ενδιαφέρει πάρα πολύ. Είναι άτομα αξιόπιστα και σταθερά ενώ συνήθως είναι αρκετά υπολογιστικά στη ζωή τους καθώς υπολογίζουν αν υπάρχει μία ισορροπία στο τι θα πάρουν και τι θα δώσουν.

3ο οίκο

Για τα άτομα με τον 3ο οίκο είναι πολύ σημαντικό στη ζωή τους να έχουν πολύ καλές επαφές με φίλους και γενικά με το άμεσο περιβάλλον τους ακόμη και τη γειτονιά τους. Το πρόβλημα είναι ότι κοιτούν πολύ συχνά τι θα πει ο άλλος. Γενικότερα μπορεί να είναι πολύ καλοί συγγραφείς αλλά και άνθρωποι που έχουν γνωρίσει πολλά πράγματα στη ζωή τους. Κάποιες φορές αυτή η θέση, φέρνει και μπερδέματα στην αισθηματική ζωή.

4ο οίκο

Στον 4ο οίκο έχουμε ένα άτομο που είναι πολύ προσκολλημένο στο παρελθόν και έχει επηρεαστεί πολύ στη ζωή του απο τους γονείς του. Αυτό το οδηγεί πολλές φορές να κάνει μία επανάληψη των λαθών των γονιών του. Είναι άτομο που το ενδιαφέρει πολύ η περιουσία και γενικότερα τα ακίνητα ενώ στη ζωή του θα αντιμετωπίσει σημαντικά γεγονότα που θα την αλλάξουν απο τη μία στιγμή στην άλλη.

5ο οίκο

Πρόκειται για τους δημιουργικούς του ζωδιακού που ενδιαφέρονται πολύ για τις ερωτικές σχέσεις. Πολλές φορές έχουν να σας διηγηθούν πολλές ιστορίιες για τα ερωτικά τους, θετικές αλλά και αρνητικές. Τους ενδιαφέρει πολύ η μόρφωση αλλά και η επιτυχία μέσα απο αναγνώριση και έτσι μπορεί να κάνουν πολλά πράγματα. Τα παιδιά θα δώσουν με κάποιο τρόποένα ιδιαίτερο νόημα στη ζωή τους (ακόμη και μέσα απο την απουσία τους καμιά φορά).

6ο οίκο

Στον 6ο οίκο θα δούμε ένα άτομο που θα αναγκαστεί, αν δεν το θελήσει, να προσφέρει στους άλλους. Είναι μία δύσκολη θέση αν ο κυβερνήτης είναι σε ζώδιο όπως για παράδειγμα το Λιοντάρι που έχει ισχυρό Εγώ. Πρόκεται για άτομα που μπορεί να έχουν γεγονότα στην υγεία τους που θα τους αλλάξουν τον τρόπο σκέψης αλλά και που θα βοηθήσουν άλλους πολλούς ανθρώπους, σε δικές τους κρίσεις.

7ο οίκο

Στον 7ο οίκο έχουμε ένα άτομο που μπορεί να έχει μικρό έλεγχο της ζωής του και συνήθως άλλοι άνθρωποι θα το επηρεάσουν είτε για καλό είτε για κακό. Πάντως η έλλειψη αυτονομίας θα είναι ένα χαρακτηριστικό του κομμάτι. Είναι απο τις θέσεις που γεννούν πολύ καλούς επικοινωνιολόγους ενώ και τα ζητήματα του γάμου στη ζωή του θα αποκτήσουν μεγάλη βαρύτητα.

8ο οίκο

Με τον κυβερνήτη του 1ου στον 8ο οίκο έχουμε συχνά ένα κλειστό άτομο που το ενδιαφέρει πολύ να έχει ανθρώπους γύρω του με αξία, πρακτική αλλά και φιλοσοφική. Είναι τα άτομα που θα βιώσουν σημαντικές κρίσεις στη ζωή τους και θα περάσουν απο πολλές αλλαγές.  Αρκετά φιλόδοξο, δεν αποκλείεται πολλές φορές να περάσουν από τα χέρια του πολλά λεφτά, ιδιαίτερα τρίτων ατόμων.

9ο οίκο

Ο 9ος οίκος προσφέρει στο άτομο μία ανάπτυξη ιδεών και μία καλή επιτυχία στις σπουδές, αν δεν δέχεται αρνητικές όψεις απο άλλους πλανήτες και ιδιαίτερα από τον Κρόνο που μπορεί να δείχνει και διακοπή σπουδών. Το άτομο θα ασχοληθεί πολύ με ανώτερες ιδέες και θα πετύχει καθώς θα έχει συχνά την τύχη με το μέρος του ακόμη και αν δεν έχει καθόλου μυαλό.

10ο οίκο

Αυτή η θέση συχνά μπορεί να φέρει σημαντική κοινωνική επιτυχία και αναγνώριση ή έναν πολύ καλό κοινωνικό βίο. Συνήθως είναι άτομα που καταφέρνουν να αλλάξουν τη ζωή των άλλων ανθρώπων και θα είναι ιδιαίτερα εξουσιαστικά και γεμάτα διεκδικήσεις. Κάποιες φορές μπορεί να είναι ανασφαλή για το θέμα της επιτυχίας αλλά κάποια στιγμή θα έρθει ακόμη και αν είναι βραχυπρόθεσμη και με δύσκολες όψεις.

11ο οίκο

Είναι άτομα που μπορούν και εκμεταλλεύονται εύκολα κάθε λογής ευκαιρία και μπορούν να πετύχουν πολλά απο τα όνειρα τους. Συνήθως η ζωή τους έχει πολλές συνδέσεις με άλλους ανθρώπους, αν και τείνουν κατά βάση να είναι εγωιστές και να θέλουν να κάνουν το δικό τους. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου μπορεί να διαχειριστούν πολλά πράγματα στη ζωή τους και να αναγνωριστούν για το συλλογικό τους έργο.

12ο οίκο

ο 12ος οίκος είναι και ο πιο πολύπλοκος. Συνήθως δείχνει πολυτάλαντα άτομα που όμως είναι κλεισμένα στον εαυτό τους και δεν μπορούν καν να σκεφτούν το να είναι μπροστά σε κόσμο. Συνήθως δείχνει πολλά ταλέντα που όμως αναγνωρίζονται αργά καθώς το άτομο δεν καταφέρνει να κάνει την ανάλογη δικτύωση για να πετύχει. Αρκετά ελεύθεροι και ανεξάρτητοι θα βοηθήσουν άλλους ανθρώπους και θα είναι κοντά τους αν και πάντα, από κάποια απόσταση.

Οίκοι του ωροσκοπίου!

Οίκοι του ωροσκοπίου!