Οι δευτερεύσουσες πρόοδοι!

ΠΡΟΟΔΟΙ

Οι πρόοδοι πάντα έχουν έναν συμβολικό χαρακτήρα. Αυτό σημαίνει ότι πρόκειται πάντα για μη πραγματικές κινήσεις των πλανητών στο χάρτη. Οι μοναδικές μέθοδοι που χρησιμοποιούν πραγματικές κινήσεις είναι οι διελεύσεις και οι επιστροφές πλανητών. Οι πρόοδοι έχουν έχουν έναν καθαρά συμβολικό χαρακτήρα μέσα τους.

Υπάρχουν πάρα πολλές πρόοδοι που έχουν εφευρεθεί για διάφορους λόγους, παρόλα αυτά οι πιο πετυχημένες που χρησιμοποιούμε είναι οι Δευτερεύουσες. Υπάρχουν και άλλες υποκατηγορίες στις προόδους τις οποίες και θα αναλύσουμε στα επόμενα άρθρα.

images1.jpg

 

Συνοπτικά η ουσία της δευτερεύουσας προόδου είναι ότι 1 μέρα ζωής ενός ατόμου αντιστοιχεί με ένα χρόνο ζωής. Δηλαδή αν κάποιος γεννήθηκε στις 8 Αυγούστου(στις 5 το Πρωί)του 1969, ο πρώτος χρόνος ζωής του θα φανεί από τις 8 Αυγούστου 1969 (5 το πρωί) μέχρι τις 9 Αυγούστου 1969 (5 το πρωί).

Για να κάνουμε άλλο ένα παράδειγμα:

Η Φωτεινή είναι γεννημένη στις 5/4/1980 στις 19: 28 το απόγευμα. Έρχεται σε εσάς το 2009 και την ενδιαφέρει πως θα πάει η χρονιά της. Εσείς σαν γνώστης αστρολογίας, χρησιμοποιείτε και τη μέθοδο των δευτερευουσών προόδων για να μπορέσετε να καταλάβετε πως θα πάει η χρονιά της.

Η Φωτεινή αυτή τη στιγμή είναι 29 ετών οπότε θα πρέπει να βρούμε στο ημερολόγιο πια είναι η ημερομηνία της Φωτεινής 29 μέρες μετά από την γέννηση της.

Αυτό σημαίνει ότι εφόσον είναι γεννημένη στις 5/4 και ο Απρίλιος έχει συνολικά 30 μέρες μέχρι το τέλος του,  η Φωτεινή με τη μέθοδο μίας μέρας=ένα χρόνο, είχε φτάσει μέχρι και το 25ο έτος της ηλικίας της. Άρα για να μπορέσουμε να καταλάβουμε πως θα είναι το 29ο και 30ο έτος της θα πρέπει να μεταβούμε στο Μάιο του 1980.  Εφόσον τα 25 έτη φαίνονται από τον Μήνα Απρίλιο, μας μένουν άλλα 4 για να φτάσουμε τα 29. Αυτό σημαίνει ότι η Φωτεινή είναι ουσιαστικά στον δευτερεύοντα προοδευτικό της χάρτη, στις 4/5/80 από τις 19:28 το απόγευμα μέχρι τις 5/5/80 στις 19:27 το απόγευμα.  Αυτό όμως είναι το 29ο έτος της και η Φωτεινή αν σας έρθει Φεβρουάριο για το 29ο έτος της, δεν θα έχουν μείνει και πολλά μιας και θα γίνει 30 σε 2 μήνες. Για αυτό λοιπόν θα κοιτάξουμε και την επόμενη μέρα, δηλάδή από 5/5/80 στις 19:28 το απόγευμα μέχρι και 6/5/1980 στις 19:27 το απόγευμα. Κοιτώντας τώρα τους πλανήτες και τις θέσεις τους εκείνη την ημερομηνία, θα μπορέσουμε να καταλάβουμε πολλά για το μέλλον της φωτεινής εκείνη την περίοδο. Παρόλα αυτά μπορεί να παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα στην ανάλυση.

Μέχρι τώρα επηρεασμένοι από τις διελεύσεις, αυτό που κάναμε ήταν να κοιτάμε την επιρροή των εξωτερικών πλανητών στους προσωπικούς. Αυτό που βλέπουμε όμως τώρα, είναι ότι οι εξωτερικοί πλανήτες ούτε που έχουν κουνηθεί, ενώ έχουν κινηθεί αρκετά οι προσωπικοί πλανήτες.

Πολλοί μαθητές αστρολογίας επηρεάζονται από αυτό το γεγονός και θεωρούν ότι οι πρόοδοι δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικοί μιας και δεν κινούνται οι εξοκρόνιοι πλανήτες. Επίσης πολλοί αναφέρουν ότι δεν μπορούν να προβλέψουν γεγονότα όπως με τις διελεύσεις, ενώ για πολλούς οι πρόοδοι είναι μία άχρηστη μέθοδος που δεν μας δίνει καμία πληροφορία.

Παρόλα αυτά η αλήθεια βρίσκεται αλλού.

Στην πραγματικότητα δεν μας φταίνε οι πρόοδοι που δεν χρησιμοποιούνται από εμάς, αλλά εμείς οι ίδιοι που κάνουμε κάποια πολύ σημαντικά λάθη.

Αν εγώ για παράδειγμα είχα μαγικές δυνατότητες και σας έλεγα: πηγαίνετε στις 6 το απόγευμα σε εκείνο το μαγαζί γιατί θα εμφανιστεί μπροστά σας ένας θησαυρός, ο οποίος θα σας λύσει στο μέλλον πολλά προβλήματα, μπορεί να πηγαίνατε εξώ από το μαγαζί και να περιμένατε να πέσει στα πόδια σας εξ ουρανού ένα μπαούλο με χρυσά νομίσματα ή κανένα πορτοφόλι, στην την μοντέρνα εκδοχή. Καθώς όμως θα περιμένατε με αγωνία το μπαούλο να σας έρθει κατακέφαλα για να χαρείτε και εσείς στη ζωή σας, έρχεται ένας ενοχλητικός νέος ο οποίος προσπαθεί να σας πιάσει κουβέντα και εσείς εκνευρισμένοι από την παρουσία του, απλά αδιαφορείτε για αυτόν. Εξάλλου όχι μόνο σας ενοχλεί τη στιγμή που εσείς περιμένετε το μπαούλο με το χρυσάφι, αλλά σκέφτεστε και ότι μπορεί να πέσει ενώ είναι αυτός εκεί, και να πρέπει να μοιραστείτε τα χρήματα με έναν άγνωστο. Παρόλα αυτά, το μπαούλο ή το πορτοφόλι ή ότι άλλο μπορεί να φανταστείτε, δεν θα έρθει ποτέ τελικά. Και αμα μείνετε εκεί Φλεβάρη μήνα, αντί για θησαυρό, μπορεί να κολλήσετε κανένα κρυολόγημα και θα αρχίσετε να με βρίζετε γιατί σας έβαλα να περιμένετε τσάμπα. Στην πραγματικότητα όμως, ο θησαυρός ήταν μπροστά σας και ήρθε και σας μίλησε!

Ο νέος που πριν από λίγο φτύσατε ήταν ο θησαυρός. Αυτός μπορεί να σας βοηθούσε, στη συνέχεια να γινόταν φίλος σας και μπορεί να σας στήριζε σε πολλά επίπεδα στη ζωή, με αποτέλεσμα, να τον αξιολογίσετε ως έναν από τους θησαυρούς σας. Παρόλα αυτά εσείς περιμένατε μπαούλα…

Αυτό ακριβώς συμβαίνει με τις Προόδους. Δίνουν πληροφορίες και προβλέπουν πράγματα για τη ζωή μας αλλά όχι με τον τρόπο που εμείς θέλουμε ή περιμένουμε.

Δυστυχώς μας φαίνονται πολύ πιο εύκολες οι διελεύσεις παρά οι πρόοδοι και αυτό γιατί είναι πιο κοντά στη φύση του μπαούλου. Παρόλα αυτά η εμμονή μας σε κάποια συγκεκριμένη μορφή ή εικόνα, μας κάνει όπως είδαμε, να χάνουμε πράγματα ή ευκαιρίες που τελικά θα είχαν ίση ή και μεγαλύτερη αξία.

Με αυτό τον τρόπο πιστέψτε με έχουμε χάσει στη ζωή μας ΑΠΕΙΡΕΣ ευκαιρίες και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι. Τώρα που το σκέφτομαι βέβαια, ίσως είναι καλύτερα που δεν το έχουμε καταλάβει γιατί θα μας έπιανε κρίση από τις βλακείες που κάναμε ως τώρα.

Οι πρόοδοι λοιπόν μας δίνουν συνταρακτικές πληροφορίες αλλά αυτές οι πληροφορίες εκτός του ότι έχουν να κάνουν με μακροχρόνιες καταστάσεις, δεν προέρχονται τόσο από το εξωτερικό περιβάλλον όσο από εμάς τους ίδιους.

Ουσιαστικά οι δευτερεύουσες πρόοδοι μιλούν για τη δική μας εξέλιξη και τη δική μας δυνατότητα να μπορέσουμε να καταλάβουμε τους ανθρώπους γύρω μας. Είναι λοιπόν μία μέθοδος η οποία εξετάζει την ενέργεια που ξεκινά από μέσα προς τα έξω. Είναι πολύ δύσκολες να τις χειριστούμε γιατί απαιτούν την πλήρη κατανόηση των ευθυνών μας και όχι μόνο. Είναι υπεύθυνες κυρίως για ζητήματα που θα πρέπει εμείς να ενεργήσουμε και αν δεν καταφέρουμε να αποκτήσουμε αυτάρκεια, πολύ δύσκολα μπορούμε να τις κατανοήσουμε αλλά και να επωφεληθούμε από αυτές. Παρόλα αυτά, αυτό που κερδίζουμε είναι ότι τα αποτελέσματα των προόδων έχουν μία μακρόχρονη επιρροή και εγκαθιδρύονται για πάρα πολλά χρόνια στην καθημερινότητα μας.

Πάνω από όλα οι πρόοδοι μιλούν για τις εσωτερικές μας αλλαγές αλλά και την αντίδραση μας επάνω στο εξωτερικό περιβάλλον. Αυτή την περίοδο οι πρόοδοι δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς γιατί όλοι έχουμε μάθει να περιμένουμε τα πάντα από τους έξω και δεν προσπαθούμε εμείς οι ίδιοι να δώσουμε λύσεις.

Προτού τελειώσουμε αυτό το μάθημα, να αναφέρω ότι αντί για το παράδειγμα μία μέρα σε ένα χρόνο, είναι πιο ορθό να πείτε ότι ο Ήλιος σε μία μέρα κινείται 00’ 58’’  και αυτό αντιστοιχεί σε μία μέρα ζωής, έτσι δεν θα κάνουμε λάθη όταν το άτομο αρχίζει να μεγαλώνει….(αυτό, θα το αναλύσουμε στο μέλλον). Η μέθοδος μία μοίρα = ένας χρόνος δεν έχει καμία λογική εξήγηση και βασίζεται σε μυσταγωγικούς παραλληρισμούς οι οποίοι δεν έχουν επιβεβαιωθεί ποτέ, για αυτό και καλό είναι να είμαστε κάποιες φορές περισσότερο πραγματιστές.