Οι Δευτερεύσουσες όψεις στο χάρτη!

mtp2_aspects.jpg

Δωδεκάγωνο η ημιεξάγωνο: 30 μοίρες γωνιακή απόσταση

Το δωδεκάγωνο είναι η πλέον παρεξηγημένη όψη που μπορεί να συναντήσετε στην αστρολογία. Επειδή είναι το μισό του εξαγώνου όλοι περίμεναν να είναι κάτι θετικό αλλά σε μικρότερο βαθμό. Κάποιοι επειδή δεν το βρήκαν αυτό θεώρησαν ότι πιθανόν αυτή η όψη να μην λειτουργεί καν. Αυτό όμως δεν ισχύει.

Στην πραγματικότητα το ημιεξάγωνο είναι μία όψη που μας δείχνει στοιχεία για το που το άτομο έχει μεγαλύτερη ευκολία να κάνει το επόμενο βήμα και να εξελιχθεί. Σίγουρα δεν είναι μία δυναμική θετικά όψη είναι όμως η όψη που σε όποιο σημείο την έχουμε, καταλαβαίνουμε αμέσως που έχουμε άμεσα περιθώρια εξέλιξης και κατανόησης του εαυτού μας και όχι μόνο. Επίσης το ημιεξάγωνο είναι σημαντικό γιατί μπορεί να μας προστατεύσει από καταστάσεις που θεωρούμε εύκολες ενώ δεν είναι, και πάμε να σπάσουμε το κεφάλι μας. Θεωρείται μία όψη πληροφορίας για το γνωστικό κόσμο του ατόμου.

 

Μισο τετράγωνο: 45 μοίρες

Το μισό τετράγωνο είναι μία όψη που δηλώνει μία μη εκφραζόμενη δυσκολία και πρόβλημα που έχει το άτομο να πετύχει τους σκοπούς του ή μία κατάσταση μέσα στο άτομο η οποία δεν μπορεί να έρθει σε αρμονία. Το μισό τετράγωνο είναι η όψη που πάντα φέρνει μία δυσφορία. Αυτή η δυσφορία έχει σχέση όχι μόνο με καθημερινές καταστάσεις αλλά ακόμη και με το ίδιο το άτομο και τα χαρακτηριστικά του. Επίσης στοιχεία τις προσωπικότητας του πολλές φορές μπορεί να είναι εμπόδιο στην περαιτέρω εξέλιξη του. Κάποιες φορές το μισό τετράγωνο μπορεί να φέρει στοιχεία και θέματα που οδηγούν ηθελημένα στην αυτοκαταστροφή, για να τα τερματίσει ώστε να τα ξεκινήσει από την αρχή.

Το μισό τετράγωνο, είναι σχετικά δύσκολο να το δει κάποιος και να το εντοπίσει στην προσωπικότητα του, γιατί είναι αρκετά κρυμμένο και θέλει προσπάθεια για να εισχωρήσει στα θέματα που αφορά.

 

Πεντάγωνο : 72 Μοίρες

 

Το πεντάγωνο είναι μία αδικημένη όψη. Συνήθως ο κόσμος δεν την προσέχει και την προσπερνά. Πιστεύω, ότι είναι ένα δείγμα της άποψης που έχει δυστυχώς μεγάλη μερίδα του κόσμου ότι το μέλλον είναι προδιαγεγραμμένο. Οπότε τι να την κάνεις μία όψη που έχει μόνο μεγάλο συμβουλευτικό χαρακτήρα. Το πεντάγωνο είναι η δημιουργική μας όψη και η δυνατότητα μας να κάνουμε κάτι πέρα από το καθορισμένο. Είναι ουσιαστικά η έκπληξη που μπορούμε να κάνουμε στους ίδιους μας τους εαυτούς. Μέσα από το πεντάγωνο μπορούμε να δούμε που έχει το άτομο όχι μόνο τα ταλέντα του ,αλλά και που μπορεί να είναι ευτυχισμένο.  Πώς μπορεί να νοιώσει ολοκληρωμένο και κυρίως που μπορεί να λειτουργήσει παρεμβατικά και άμεσα στην καθημερινότητα του.  Το πεντάγωνο ουσιαστικά είναι ο πιο πρακτικός τρόπος που ακολουθώντας τον, θα μπορέσουμε να νοιώσουμε ότι είμαστε στο σωστό δρόμο για την ευτυχία μας.

 

Ενάμιση Τετράγωνο: 135 Μοίρες

Το ενάμιση τετράγωνο είναι ίσως από τις πιο δύσκολες όψεις γιατί δημιουργεί σημαντικές εσωτερικες διαφορές. Ουσιαστικά στο ενάμιση τετράγωνο έχουμε μία σημαντική ένταση μέσα στην ίδια την προσωπικότητα του ατόμου. Αυτή η ένταση δεν είναι τόσο εσωτερική όμως όσο είναι σε σχέση με τους ανθρώπους γύρω του. Προσπαθεί δηλαδή, το χρώμα και τη διάθεση που φέρει η όψη, να την μεταφέρει και να γίνει αποδεχτή από όλο τον ανθρώπινο περίγυρό του. Αυτό σημαίνει ότι το άτομο έχει σε ένα τομέα μία πεποίθηση όπου θεωρεί ότι τα στοιχεία της όψης που έχει, πρέπει να τα μεταδώσει αδιαπραγμάτευτα στους άλλους. Αυτό βέβαια θα φέρει συγκρούσεις με τους ανθρώπους που συναναστρέφεται. Θα δημιουργήσει παράλληλα ακραίες καταστάσεις που σχετίζονται με τους οίκους που βρίσκονται οι πλανήτες, αλλά και οι οίκοι που κυβερνούν.