Οικοθεσία Πλανητών στη Συναστρία
Σελήνη και Σεξουαλική συμβατότητα!

Πολλές φορές παραβλέπετε  η σπουδαιότητα της Σελήνης στο σεξουαλικό επίπεδο κάτι που είναι εντελώς λανθασμένο. Η Σελήνη σε περιπτώσεις σχέσεων μας δίνει τη δυνατότητα να καταλάβουμε πόσο ένα άτομο μπορεί να προσφέρει συναίσθημα μέσα σε μία σχέση και βέβαια κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.

Read More
Χείρων ο θεραπευτής!

Είναι ένας πολύ σημαντικός πλανητοειδής ο οποίος ανακαλύφθηκε τη δεκαετία του 70. Πολλά υποσχόμενος στην αρχή θεώρησαν ότι είναι και ο πλανήτης που έλειπε για να ολοκληρωθεί ένα παζλ. Γνώρισε τις δόξες τους τη δεκαετία του 90 αλλά πια δεν ασχολούνται και τόσοι μιας και νέα πλανητικά σώματα βρέθηκαν. Για τον άνθρωπο που χάνει όμως τον εαυτό του και σκοπό έχει να λειτουργήσει θεραπευτικά στον εαυτό του και στους άλλους πρόκειται από τα πιο σπουδαία πλανητικά σώματα που υπάρχουν στο ηλιακό σύστημα.

Read More
Ο Ωροσκόπος και οι βασικές ανάγκες στην ανάπτυξη του ατόμου!

Ο ωροσκόπος είναι ένα σημείο εξέλιξης αλλά και μία μάσκα.

Ο ιδανικός μας εαυτός έτσι όπως σκεφτόμαστε να γίνουμε στο μέλλον η δυνατότητα να πλησιάσουμε στη δική μας προσωπική θέωση.

Ο ωροσκόπος είναι το προσωπικό όνειρο κάθε ανθρώπου και προσπαθεί να το πετύχει. θεωρεί ότι πετυχαίνοντας τα στοιχεία του ωροσκόπου θα μπορέσει να είναι ευτυχισμένος.

Ας κάνουμε μία μικρή ανασκόπηση των 12 θέσεων του ωροσκόπου

Read More
Γωνιακοί οίκοι: Η Σημασία τους και οι σύνοδοι με τους Πλανήτες!

Η σημασία των γωνιακών οίκων είναι τόσο βασική για την ανάλυση του ωροσκοπίου όσο και η αναπνοή για τον άνθρωπο.

Φανταστείτε ξαφνικά σε μία μέρα να έχετε ξεχάσει το όνομα σας, την ίδια σας τη μορφή, το πώς σας αρέσει να παρουσιάζεστε στο κόσμο έξω, τους γονείς σας, το πατρικό σας και το σπίτι που μένετε, τον σύντροφο σας. Τους συνεργάτες σας ακόμη και τους εχθρούς σας. Επίσης να έχετε ξεχάσει την επαγγελματική σας κατάσταση, την καριέρα σας και τους επαγγελματικούς σας στόχους. Κάπως έτσι θα ήταν όλοι οι άνθρωποι αν δεν υπήρχε στην αστρολογία η παρουσία των γωνιακών οίκων.

Η σπουδαιότητα τους είναι τόσο σημαντική για αυτό και τους λέμε και οίκους ταυτότητας. Είναι βασικοί για το πώς εμείς επικοινωνούμε με το περιβάλλον μας αλλά και πως μπορούμε να αναδειχθούμε από το παρελθόν και να πάμε στο μέλλον.

Read More
Οι Δευτερεύσουσες όψεις στο χάρτη!

Δωδεκάγωνο η ημιεξάγωνο: 30 μοίρες γωνιακή απόσταση

Το δωδεκάγωνο είναι η πλέον παρεξηγημένη όψη που μπορεί να συναντήσετε στην αστρολογία. Επειδή είναι το μισό του εξαγώνου όλοι περίμεναν να είναι κάτι θετικό αλλά σε μικρότερο βαθμό. Κάποιοι επειδή δεν το βρήκαν αυτό θεώρησαν ότι πιθανών αυτή η όψη να μην λειτουργεί καν. Αυτό όμως δεν ισχύει.

Read More
Οι δευτερεύσουσες πρόοδοι!

Οι πρόοδοι πάντα έχουν έναν συμβολικό χαρακτήρα στο χάρτη. Αυτό σημαίνει ότι πρόκειται πάντα για όχι πραγματικές κινήσεις των πλανητών στο χάρτη. Οι μοναδικές μέθοδοι που χρησιμοποιούν πραγματικές κινήσεις στο χάρτη είναι οι διελεύσεις και οι επιστροφές πλανητών. Οι πρόοδοι από την άλλη έχουν όπως αναφέραμε έχουν έναν συμβολικό χαρακτήρα μέσα τους.

Υπάρχουν πάρα πολλές πρόοδοι που έχουν εφευρεθεί για διάφορους λόγους παρόλα αυτά οι πιο πετυχημένες που χρησιμοποιούμε είναι οι Δευτερεύουσες. Υπάρχουν και άλλες υποκατηγορίες στις προόδους τις οποίες και θα αναλύσουμε στα επόμενα άρθρα.

Read More
Οι 12 οίκοι του ωροσκοπίου μας!

Οι οίκοι για πάρα πολλούς αποτελούν την εξωτερική έκφραση της ζωής μας, αποτελούν τον υλικό κόσμο μας.

Για άλλους απλά αποτελούν τη σωματικοποίηση της ψυχής μας. Είτε η μία άποψη ισχύει ή η άλλη το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για πολύ σημαντικά στοιχεία στο χάρτη μας.

Read More
Βασικές δομές διελεύσεων!

Οι διελεύσεις των πλανητών είναι όπως είπαμε και στα προηγούμενα μαθήματα πολύ σημαντικά στοιχεία για να μπορέσουμε να δούμε αν θα μας συμβεί κάτι στη ζωή μας η θα κάνουμε εμείς κάτι να συμβεί στη ζωή μας. Συνήθως οι διελεύσεις είναι πολύ σημαντικοί δείκτες καταστάσεων γιατί είναι πολύ εύκολο να τις δει κάποιος στην προσωπική του ζωή. Αυτό σημαίνει ότι ένα άτομο είναι πολύ εύκολο να αντιληφθεί μία διέλευση γιατί συνήθως έχουν άμεσα αποτελέσματα.

Read More
O κυβερνήτης Πλανήτης του 1ου οίκου (ωροσκόπου) στους οίκους.

Ο Κυβερνήτης πλανήτης του 1ου οίκου είναι πολύ σημαντικός γιατί κυριαρχεί και δίνει πολλά χαρακτηστικά στον κόσμο. Το βασικό είναι ότι χρωματίζει πολύ έντονα την προσωπικότητα του ατόμου αλλά και το βοηθά να μπορέσει να πάρει έναν οδηγό για τη ζωή του. Επίσης είναι σημαντικός για τη μελέτη της γενέθλιας υπόσχεσης. Ο Κυβερνήτης του 1ου οίκου είναι ο πλανήτης που κυβερνά το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται η ακμή του ωροσκόπου. Αν για παράδειγμα κάποιος έχει ωροσκόπο Τοξότη ο κυβερνήτης πλανήτης του είναι ο Δίας.

Read More
ΟΙ 6 πολικότητες σημεία ανόδου και καθόδου!

Τα βασικότερα συστατικά της αστρολογίας δεν είναι άλλα από τα ίδια τα ζώδια. Ουσιαστικά μέσα από αυτά η αστρολογία καταλαβαίνει και μετέπειτα βοηθά το κάθε άτομο.

Είναι όμως πολύ σημαντικό να μπορέσουμε να καταλάβουμε τις 6 πολικότητες στα ζώδια και να μπορέσουμε να κατανοήσουμε τη δύσκολη πλευρά κάθε ζωδίου άρα και τι μας εμποδίζει να προχωρήσουμε στη ζωή μας.

Read More