Οι δύσκολες αστρολογικές όψεις: Θυσία για την Κάθαρση!

Του M.Sc Ψυχολόγου- Αστρολόγου Χρήστου Άρχου 

 

Δεν είναι λίγες οι φορές που περνάμε από αρκετά δύσκολες αστρολογικές όψεις. Αυτές οι όψεις όμως έχουν σαν σκοπό τη προσωπική μας απελευθέρωση από διάφορα βαρίδια και καταστάσεις που μας έχουν στο αδιέξοδο. 

 

Οι περισσότεροι άνθρωποι όμως που μιλάω όταν μου αναφέρουν για  μία δύσκολη περίοδο της ζωής τους που φαινόταν πολύ έντονα μέσα απο τον αστρολογικό χάρτη δεν μοιράζονταν τον ενθουσιασμό μου και την ανάγκη μου να τους δώσω να καταλάβουν ότι όλο αυτό που συμβαίνει μπορεί να είναι για καλό…

 

 Απο τα αρχαία χρόνια ο άνθρωπος προσπαθούσε με θυσίες να εξευμενίσει τους θεούς και να μπορέσει να γαληνέψει λίγο το θυμό τους. Είναι μέσα στη φύση μας να προσπαθούμε να θυσιάσουμε κάτι για να μπορέσουμε να γλιτώσουμε. Το ίδιο γίνεται και με την αστρολογία. Δεν υπάρχει βέβαια κάποιος νοήμων πλανήτης που μας ζητά να θυσιάσουμε κάτι, ούτε και κάποια αόριστη δύναμη της αρέσει σαδιστικά να μας βλέπει να υποφέρουμε. Αυτό όμως που υπάρχει και είναι αρκετά δυνατό μάλιστα μέσα στην ίδια τη φύση είναι ότι τα όντα επιλέγουν να θυσιάσουν κάτι για να μπορέσουν να επιβιώσουν. 

 

Την  θυσία όμως δεν θα ήθελα να τη δείτε με την κυριολεκτική της μορφή, δεν θυσιάζω – σκοτώνω δηλαδή κάτι, απλά αφήνω κάτι για να μπορέσω να επιβιώσω και να μπορέσω να συνεχίσω. Για παράδειγμα υπάρχουν νυχτόβια ζώα που θυσίασαν πχ το μεγάλο για τους ανθρώπους δώρο της όρασης για να μπορούν να βλέπουν καλύτερα με τις κεραίες τους. Αυτό πολλές φορές μπορούμε να κάνουμε και εμείς. Θα μου πείτε «μα Χρήστο δε θέλω να κατέβω στο σκοτάδι και δεν θέλω να προσαρμοστώ...»!  Αυτή είναι η 1η επιλογή της αυτοκαταστροφής. Καμιά φορά δεν υπάρχει δε θέλω, δεν υπάρχει δεν μου αρέσει, έτσι όπως ένας σεισμός χτυπάει συθέμελα το σπίτι μας και δεν έχουμε επιλογή παρά να προσαρμοστούμε στις καταστάσεις με τον ίδιο τρόπο και μέσα απο τα διάφορα γεγονότα καλούμαστε να προσαρμοστούμε και να δώσουμε μία νέα πνοή στη ζωή μας. Μάλιστα πολλές φορές αυτή η προσαρμογή μπορεί να οδηγήσει και στην ευτυχία και στην πραγματική απελευθέρωση. Αν κάποιος δε θέλει να φύγει απο τη πρωτεύουσα για παράδειγμα και δε θέλει να πάει σε ένα απομακρυσμένο χωριό αυτό μπορεί να μην του αρέσει , μπορεί όμως εκεί η ζωή του τελικά να γίνει καλύτερη, να βρει μία σχέση ζωής και να ανακαλύψει ένα πολύ βαθύτερο νόημα στη ζωή του.

 

Το πρώτο που πρέπει να αποδεχτούμε είναι ότι κακά πράγματα συμβαίνουν και ότι δε μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό, το δεύτερο που πρέπει να δεχτούμε είναι ότι πολλές φορές ενός κακού μύρια καλά έπονται σε αντίθεση με το γνωστό γνωμικό.

 

Τι εννοούμε με τον όρο "θυσία";

 Η θυσία πολλές φορές είναι το σημείο της υλικής και ψυχική κάθαρσης για να μπορέσουμε να εξελιχθούμε, είναι η στιγμή που θα πρέπει να θυσιάσουμε κάτι για να μπορέσουμε να κάνουμε ένα βήμα παραπέρα. Για παράδειγμα όταν ο Κρόνος είναι επάνω στον Ήλιο μας (δηλαδή την περίοδο που  ο Κρόνος είναι στο ζώδιο μας) μέσω συνόδου είναι σίγουρα μία περίοδος όπου θα βιώσουμε σημαντικές πιέσεις, δυσκολίες, εμπόδια και απογοητεύσεις πάνω σε πράγματα που δεν φροντίσαμε και ήμασταν ανώριμοι. Σκεφτείτε ότι δεν έχετε διαβάσει ένα τρίμηνο και έρχεται ο καθηγητής και σας βάζει ένα βαθμό κάτω από τη βάση. Δεν φταίει ο καθηγητής για το βαθμό αλλά εσείς. Ο μόνος τρόπος για να μπορέσετε να ηρεμήσετε και να ξεπεράσετε τις δυσκολίες είναι να αρχίζετε να προσπαθείτε και να διαβάζετε. Στον  Κρόνο λοιπόν ένας τρόπος να μπορέσετε να γλιτώσετε απο τα χειρότερα είναι από μόνοι σας να προσπαθήσετε να βγάλετε την όψη αυτή με κάποιο τρόπο. Για παράδειγμα να πιεστείτε στη δουλειά ή μόνοι σας να προσπαθήσετε να δείτε τη πικρή αλήθεια σε κάποια πράγματα που αρνείστε να δείτε.  Με το να δώσουμε κάτι δικό μας από την αρχή μπορεί να μας σώσει από το να μας πάρουν με το ζόρι κάτι που αγαπάμε πολύ και δεν θα μπορέσουμε να το αποκτήσουμε ξανά.

 

Στους περισσότερους χωρισμούς που δεν υπάρχει επανασύνδεση αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι συνήθως το λάθος είναι ότι αρνούμαστε να προσπαθήσουμε σκληρότερα και να κάνουμε το συμβιβασμό όταν βέβαια η σχέση είναι θετική ως προς τη λειτουργικότητα της και δεν είναι ένα φάντασμα απο αναμνήσεις που κατατρώει και τους δύο ανθρώπους.  Έτσι λοιπόν πολλές φορές αρνούμαστε να κάνουμε μία θυσία για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα.

 

 Έτσι πολλές φορές μένουμε στάσιμοι σε αυτά που ξέρουμε αρνούμενοι συμβιβασμούς και άλλες προεκτάσεις μιας πιο υπεύθυνης στάσης μας με αποτέλεσμα τελικά να χανόμαστε και να χάνουμε σημαντικές ευκαιρίες στη ζωή μας. 

 

Σε αυτό το άρθρο θα σταθώ στα 4 σημαντικότερα πλανητικά σώματα έξω απο την τροχιά του Δία που θέλουν να αναλάβουμε ο καθένας απο αυτούς με διαφορετικό τρόπο κάποιες ευθύνες και κυρίως μας ζητούν να θυσιάσουμε κάτι. Ο Κρόνος, ο Ουρανός, Ο Ποσειδώνας και ο Πλούτωνας είναι τα σώματα αυτά που θα ασχοληθούμε περιεκτικά.

 

Ο ΚΡΟΝΟΣ

Για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες του Κρόνου πρέπει να αποδεχτούμε ότι θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά. Είναι μία περίοδος όπου πρέπει να ωριμάσουμε  και να σταματήσουμε να είμαστε  παιδιά σε διάφορους τομείς της ζωής μας  (ανάλογα με τον οίκο που πραγματοποιείται η  διέλευση)!  Δεν θα πρέπει να αντισταθούμε  αλλά  θα πρέπει να βρούμε τρόπους να δυσκολέψουμε τη ζωή μας και μόνοι μας. Αν για παράδειγμα ο Κρόνος περνά από διέλευση στον 3ο οίκο μας  θα ήταν μία πολύ καλή ευκαιρία να παρακολουθήσουμε νέα σεμινάρια και γενικά να μάθουμε νέα πράγματα. Αν έχουμε κάνει κάποιο σφάλμα ο Κρόνος θα προσπαθήσει να μας  μάθει ότι δεν θα πρέπει να το κάνουμε έτσι. Θα ήταν καλό λοιπόν να κάνουμε  μία εξιλέωση με την προσφορά μας  σε κόσμο που θα μας  βοηθήσει πραγματικά να λειτουργήσουμε  εποικοδομητικά την επιρροή του πλανήτη.

 

 

Ο ΟΥΡΑΝΟΣ

 Με τον Ουρανό δεν θα πρέπει να προσπαθούμε να βάλετε τάξη στη ζωή μας. Το πρόγραμμα και η προσπάθεια ασφάλειας και ηρεμίας είναι πράγματα που ο Ουρανός δεν τα  θέλει με τίποτα! Είναι σημαντικό λοιπόν να βάλουμε νέα πράγματα στη ζωή μας και κυρίως να γίνουμε  και λίγο αιρετικοί. Αν παραμείνουμε στην ασφάλεια μας και σε πράγματα που μάλιστα είναι συντηρητικά και συνηθισμένα θα πρέπει να περιμένουμε τα χτυπήματα του Ουρανού να είναι αλλεπάλληλα μέχρι να βάλουμε μυαλό. Πρέπει να προσπαθήσουμε  να γίνουμε λίγο απρόβλεπτοι και να μην κάνουμε τα ίδια και τα ίδια. Είναι σημαντικό να ανανεωθούμε και να επαναπροσδιορίσουμε τη ζωή μας. Αν μείνουμε  στάσιμοι θα έχουμε  σοβαρές αναταραχές και δυσκολίες. Πολλές φορές ακόμη και ένα ταξίδι στο εξωτερικό μπορεί να φέρει άλλο αέρα αλλά και η επικοινωνία με ξένους ανθρώπους ακόμη και μέσα απο το διαδίκτυο.


Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ

 Στο Ποσειδώνα είναι σημαντική η συγχώρεση για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε το παρελθόν και να βρούμε τους δημιουργικούς μας εαυτούς. Είναι πολύ σημαντικό να δώσουμε στον εαυτό μας την κατάλληλη ώθηση για να προχωρήσουμε πνευματικά. Με τον Ποσειδώνα πρέπει να ασχοληθούμε με την τέχνη, την ομορφιά και βέβαια με  τον πνευματικό μας εαυτό. Αν δεν λειτουργήσουμε έτσι τον Πλανήτη είναι πολύ πιθανό να πέσουμε θύμα ψευδαισθήσεων και απατηλών υποσχέσεων για κάτι που τελικά θα μας πονέσει πολύ όταν δούμε πως ήταν στην πραγματικότητα. Μην ξεχνάμε ότι ο Ποσειδώνας είναι ένας σημαντικός πλανήτης που αφορά και τη βοήθεια και τη θυσία. Έτσι είναι σημαντικό να μπορέσουμε να προσφέρουμε στους άλλους ανθρώπους χωρίς όμως να περιμένουμε αντάλλαγμα. Για αυτό το λόγο η ερωτική αγάπη δεν μπορεί εύκολα να είναι ευτυχισμένη εξάλλου κάτω απο τον Ποσειδώνα, στον έρωτα ζητάμε κάτι πάντα απο τον άλλο.


Ο ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ

 Ο Πλούτωνας είναι  ο πιο δύσκολος πλανήτης για να μπορέσουμε να τον διαχειριστούμε. Συνήθως σε δύσκολες όψεις με το Πλούτωνα οδηγούμαστε μόνοι μας στην καταστροφή και δεν μπορούμε να το καταλάβουμε. Εμμονές και πάθη δεν μας αφήνουν να προχωρήσουμε ενώ στόχοι και σχέδια γίνονται πιο σημαντικά και απο τις ίδιες τις ανθρώπινες επαφές μας. Έτσι είναι σημαντικό να μπορέσουμε να θυσιάσουμε τον εγωισμό μας και την ανάγκη μας για απόλυτη επιτυχία και αναγνώριση ή για εκπλήρωση των σεξουαλικών μας πόθων. Ο Πλούτωνας είναι ο πλανήτης που έχει άμεση σχέση με την ικανοποίηση και ολοκλήρωση του εαυτού, αυτό όμως κάποιες φορές μπορεί να μας οδηγήσει στην καταστροφή. Όταν περνάει ο Πλούτωνας σε δυσάρεστη διέλευση απο το ωροσκόπιο μας ας  προσπαθήσουμε  καταρχάς να μην παρασυρθούμε απο το Εγώ μας  ενώ θα πρέπει να αποδεχτούμε  ότι σε ένα μεγάλο βαθμό θα αλλάξουμε σαν άνθρωποι. Ας το δούμε  σαν μία αναγκαία εγχείρηση που πρέπει να γίνει και που όσο την καθυστερούσαμε  κάνοντας περισσότερο κακό. Έτσι είναι σημαντικό να μπορέσουμε  να αποδεχτούμε  την αλλαγή απο μέσα μας  και να μπορέσουμε  να αποδεχτούμε ακόμα και  τη σκιά σας. Πολλές φορές το να αποδεχτούμε και το κακό ως μια κατάσταση μέσα μας μας βοηθά να μην το βγάλουμε στους έξω ή στους εαυτούς μας.

 

 

Η κάθε θυσία που θα πρέπει να κάνουμε αναγκαστικά μπορεί να μας πονέσει, είναι κάτι δικό μας που πρέπει να δώσουμε αν θέλουμε να είμαστε καλά. Όμως η ζωή απο την αρχή κιόλας μας μαθαίνει ότι θα πρέπει να λειτουργούμε σε ισορροπία με το περιβάλλον μας. Η συσσώρευση χωρίς τη δυνατότητα της απώλειας είναι κάτι αφύσικο και ανώμαλο και οδηγεί πάντα στο πόνο. Απελευθερώνοντας πράγματα και αφήνοντας εξάλλου χώρο μέσα μας έχουμε τη δυνατότητα να μπορέσουμε να προσκαλέσουμε κάτι καινούριο η μέσα μας να δημιουργήσουμε κάτι νέο από το “γάμο” δυο παλιών πραγμάτων!