Η Αναγκαιότητα της Οδύνης και η Ψευδαίσθηση του “δρόμου” του λιγότερου δύσκολου

τα επαγγέλματα κοινωνικής προσφοράς, όποια και αν είναι αυτά, πιστεύω ότι η στιγμή που όλοι όσοι εργαζόμαστε σε αυτά, η πιο δύσκολη είναι αυτή που έρχεται σε εμάς ένας άνθρωπος απογοητευμένος γεμάτος από πόνο και θλίψη είτε από μία επαγγελματική αποτυχία, αλλά ποιο συχνά μετά από μία ερωτική αποτυχία η και τον χαμό κάποιου πολύ κοντινού του προσώπου.

Read More
Αναδομώντας τον Ερμή!

Ο Ερμής είναι από τους παλαιότερους ανακαλυφθέντες πλανήτες. Τον 21ο αιώνα οι αστρολόγοι στρέφουν το ενδιαφέρον τους σε άλλα ουράνια σώματα για την αποκάλυψη του προσωπικού δρόμου του κάθε ανθρώπου, αναζητούν διάφορα μηνύματα είτε στους Κενταύρους, είτε στους ΚΒΟ’s, η ακόμη δημιουργούν υποθετικούς πλανήτες.

Δυστυχώς, όμως, νεότερες αστρολογικές έρευνες αλλά και η ίδια η επιστημονική κοινότητα ανακάλυψαν ότι η πραγματικότητα είναι πολύ πιο περίπλοκη και πώς ουσιαστικά αυτό που ονομάζουμε Ερμή είναι κάτι πολυσύνθετο και πολύ πιο ουσιαστικό για την ανθρώπινη φύση».

Read More
Όταν αποφεύγεται η σεξουαλική επαφή

«Κε Άρχο ο/η σύντροφος μου δεν έχει όρεξη για έρωτα τον τελευταίο καιρό…» Αυτή είναι μία πρόταση η οποία συναντάτε πολύ συχνά όχι μόνο στην δική μου εργασία αλλά καθημερινά και από άλλους φίλους μου αστρολόγους αλλά και ψυχολόγους. Η σημασία βέβαια της ερωτικής επαφής είναι πολύ σημαντική από πολλές απόψεις, παίζει ρόλο και στον τομέα της ψυχολογίας μας αλλά και στον οργανισμό μας. Η άρνηση ερωτικής επαφής εκτός από τα δυσάρεστα που φέρνει στην ανθρώπινη ψυχολογία προκαλεί και οργανικά προβλήματα καθώς και τεράστιες εντάσεις και δυσκολίες στον σύντροφο που αποζητά την επαφή και του την αρνείται. Η ψύχρανση του ατόμου οδηγεί τον σύντροφο που θέλει Sex να πιστεύει είτε ότι κάνει λάθος είτε ότι πια δεν είναι όμορφος και ελκυστικός αλλά και προκαλεί το αίσθημα του ότι ο σύντροφός του δεν τον αγαπά πια. Ακόμη πιο δύσκολες είναι οι καταστάσεις όταν στο ένα άτομο μπαίνει η υποψία ότι υπάρχει τρίτο άτομο και τελικά αυτό είναι μία πραγματικότητα.

Read More
Οι γονείς στο ωροσκόπιο!

Οι γονείς είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για τη ζωή ενός ανθρώπου. Είναι μία στιγμή αποκάλυψης του εαυτού μας και κυρίως είναι δύο παράγοντες που μας επηρεάζουν σε ένα πάρα πολύ μεγάλο βαθμό… Οι γονείς μας δεν είναι μόνο αυτοί που μας επηρεάζουν απόλυτα τα πρώτα χρόνια της ζωής μας όταν είναι ακόμα οι μοναδικοί άνθρωποι που έχουμε επαφή στην καθημερινότητα μας. Είναι επίσης και το αποτέλεσμα στης γενετικής τους ένωσης. Οι γονείς λοιπόν είναι οι μόνοι οι οποίοι μας επηρεάζουν καθολικά όχι μόνο περιβαλλοντικά αλλά και βιολογικά.

Read More
Κατάθλιψη: Η μάστιγα του πολιτισμένου ανθρώπου!

Η κατάθλιψη είναι από τις σημαντικότερες ασθένειες της εποχής μας και κυμαίνεται από 4% μέχρι και 8.5% μόνο για αυτούς που παρουσιάζουν μείζονα κατάθλιψη (Karno et.al 1987). Στην πραγματικότητα το 17% του πληθυσμού του λεγόμενου Δυτικού κόσμου θα παρουσιάσει κάποια στιγμή κατάθλιψη (Blazer et.al 1994).

To 2020 μάλιστα η κατάθλιψη θα είναι τόσο καθολική στην ανθρωπότητα που θα φτάσουμε να είναι η 2η σημαντικότερη ασθένεια (Heninger, 2000). Αυτή η δραματική αύξηση στον Πληθυσμό δείχνει δύο πολύ σημαντικά στοιχεία.

Read More
Οι παράγοντες της Κατάθλιψης!

Διαβάζοντας την κατάθλιψη σε έναν χάρτη θα πρέπει να ξέρουμε ότι δεν μπορούμε μόνο να την βρούμε από 2 – 3 απλές όψεις που μπορεί να έχουμε κατανοήσει στο πέρασμα του χρόνου.  Η κατάθλιψη αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της σύγχρονης κοινωνίας μας και θα πρέπει να την προσέξουμε αρκετά  γιατί αποτελεί ένα μεγάλο κίνδυνο για την ίδια την ισορροπία του ατόμου και της κοινωνίας όταν φτάνει σε υπερβολικά μεγάλους βαθμούς.  Ας δούμε όμως τους βασικούς παράγοντες για την παρουσία κατάθλιψης:

Read More
Γυναίκες και εμμηνόπαυση!

Η Εμμηνόπαυση αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές αλλαγές στο σώμα μίας γυναίκας και αποτελεί ίσως και ένα πολύ σημαντικό στάδιο στο οποίο αν η γυναίκα δεν μπορέσει να περάσει ομαλά στην έλλειψη περιόδου τότε μπορεί να έχουμε παρουσίαση σεξουαλικών προβλημάτων, κατάθλιψης, διαταραχές ύπνου, προβλήματα μνήμης και συγκέντρωσης, άγχος, εκνευρισμός καθώς και άλλα προβλήματα.

Read More
Μητέρα - Σύντροφος - Ερωμένη: Τρεις ρόλοι για τη γυναίκα!

Η γυναίκα στη μοντέρνα κοινωνία είναι αναγκασμένη να υιοθετήσει παράλληλα πολλές ταυτότητες πιεζόμενη απο τα δεδομένα της εποχής αλλά και επειδή η ίδια δεν κατάφερε ισοδύναμα να δηλώσει το στίγμα της όπως θα έπρεπε απέναντι στο ανδρικό φύλο. Η θεωρία της ισότητας οδήγησε ουσιαστικά τη γυναίκα σε περαιτέρω ρόλους αλλά όχι σε πραγματική ελευθερία σε σχέση με τον άνδρα με αποτέλεσμα η ζωή της τελικά αν και έχει κάποιες ουσιώδεις ελευθερίες σε ψυχολογικό επίπεδο να είναι πιο πιεσμένη απο ποτέ.

Read More
Η Αφροδίτη και ο μυστικός νόμος της Επιθυμίας: Το ταξίδι στη μεταμόρφωση!

Οι επιθυμίες είναι ο βασικός πυλώνας εξέλιξης της ζωής μας. Οι επιθυμίες σε μεγάλο βαθμό θα καθορίσουν τις πράξεις και τις σκέψεις μας. Πολλές φορές οι επιθυμίες είναι αυτό που προσπαθούμε να βρούμε για να λυτρωθούμε, είναι αυτές που πιστεύουμε ότι θα μας οδηγήσουν στην ευτυχία μας. Όλο το Δυτικό οικοδόμημα έχει βασιστεί στην ολοκλήρωση των επιθυμιών μας είτε αυτών που είναι κοινωνικά αποδεχτών είτε των κρυφών που προσπαθούμε στο σκοτάδι να εκπληρώσουμε.   Στην πραγματικότητα οι επιθυμίες είναι τόσο σημαντικές στον κόσμο μας τελικά όπου έχουμε αρχίσει και χάνουμε τη δυνατότητα να τις ελέγξουμε. Ο άνθρωπος που δεν μπορεί να ελέγξει τις επιθυμίες του όμως είναι δυστυχισμένος και μόνος, γιατί το μυαλό επικεντρώνεται τόσο πολύ στην επιθυμία όπου χάνει τελικά το νόημα αυτής του της επιθυμίας. Όταν αρχίζουμε να χάνουμε τον έλεγχο οδηγούμαστε προς τη δυστυχία και την απογοήτευση. Ακόμη και αν πετύχουμε τελικά το σκοπό μας δεν μας αρκεί και θα προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο ενώ γίνεται τόσο έντονη η ίδια η επιθυμία που γίνεται το επίκεντρο του Εγώ μας.

Read More
Ο Κρόνος και το Σώμα μας!

Η σημερινή κοινωνία έχει κατακλυσθεί από διαφημίσεις που θέλουν το σώμα μας ωραία και σμιλεμένο, κάποιες φορές ακόμη και εξωγήινο μιας και τα ιδεώδη μας είναι εκτός των ανθρωπίνων ορίων του σώματος μας και αναλογιών.
 Παρόλη όμως την ταύτιση μας με αυτό η σημερινή κοινωνία παράγει τους περισσότερους ανθρώπους από ποτέ που έχουν πρόβλημα με το σώμα τους.
Αυτό μάλιστα έχει οδηγήσει σε νέες ασθένειες που είτε ανήκουν σε ψυχολογικά αίτια είτε σε τομείς της Ιατρικής. Τελικά το σώμα μας αν και είναι κύρια πηγή της ταυτότητας μας αποτελεί στην είσοδο της δεύτερης δεκαετίας του 21ου αιώνα και τη κύρια πηγή προβλημάτων.

Read More
Η παιδική Ηλικία στο θεραπευτικό μοντέλο!

Πολλά έχουν ειπωθεί για την παιδική ηλικία του ανθρώπου και σαφώς πολλές είναι οι σχολές όπως η συμπεριφοριστική αλλά και η ψυχαναλυτική όπου υποστηρίζουν ότι στην συμπεριφορά και μετέπειτα εξέλιξη του ατόμου πολύ σημαντικό ρόλο παίζει πάνω από όλα η περίοδος ανάπτυξης του ατόμου από τη γέννηση του μέχρι και το τέλος της εφηβείας του.

Σαφώς αυτό ο εναλλακτικός θεραπευτής δεν θα πρέπει ποτέ να το ξεχνά πόσο μάλλον αυτός που χρησιμοποιεί σαν βοηθητικό εργαλείο την αστρολογία.

Read More
Αστρολογία και Ίαση!

Πολλοί θα μπορεί να έχουν το ερώτημα πως μπορεί η αστρολογία να βρίσκεται σε ένα site που σχετίζεται με τη θεραπεία. Αυτό είναι ίσως και το μεγαλύτερο πρόβλημα στο ότι η αστρολογία έχει περιοριστεί σε ένα μεγάλο βαθμό μόνο στην πρόβλεψη. Δεν είναι όμως η αστρολογία μόνο αυτό, είναι ένα μοναδικό εργαλείο που μπορεί να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε πολλά από τα προβλήματα μας. Επίσης η γνώση αστρολογίας για κάποιον θεραπευτή ανοίγει νέους ορίζοντες και διευκολύνει κατά πολύ την ίδια του την εργασία.

Read More
Η αντίθεση Ήλιου - Ποσειδώνα! Μία Αστροψυχολογική διερεύνηση!

Η αντίθεση Ήλιου–Ποσειδώνα για αρκετούς δεν είναι τίποτα άλλο παρά μία ακόμη όψη η οποία χρήζει ερμηνείας όπως οι άλλες. Δυστυχώς όμως, πολλές φορές, εξαιτίας της τάσης μας για λεπτομέρεια, ξεχνάμε να είμαστε πιο συγκεκριμένοι και ουσιαστικοί. Το μυαλό μας έτσι πάει σε παράξενους συμβολισμούς και απλανείς, ή ακόμα και σε ουράνιους και κενταύρους, αλλά δεν πάει στο πιο απλό! Ψάχνουμε το θάμνο και χάνουμε τα δένδρα. Ωστόσο, στην αστρολογική μας ατζέντα, όταν κάνουμε μια ανάλυση χάρτη, πρέπει, όσο είναι δυνατόν, να μπορούμε να διαχωρίσουμε τα σημαντικά σημεία από αυτά που είναι δευτερογενούς σπουδαιότητας.

Read More
Βρες το προσωπικό σου μύθο!

Τα αρχέτυπα είναι μία μοναδική πηγή αντιστοιχίας η οποία μας βοηθά να μπορέσουμε να καταλάβουμε ποια είναι τα ψυχολογικά χαρακτηριστικά μας και με ποιον τρόπο μπορούμε μέσα από αυτά να ξεφύγουμε από τα αναπόφευκτα λάθη που κάποια στοιχεία της προσωπικότητας μας δημιουργούν.

Read More
Η μοναξιά: Πλανητικές επιρροές!

Τρεις είναι οι πλανητικές επιρροές που φέρνουν τη μοναξιά σε ένα άτομο με τον ένα η τον άλλο τρόπο και έτσι μαρτυρά η ανθρώπινη φύση. Αρχαίοι λαοί κατονόμαζαν την μοναξιά σαν τη μεγαλύτερη κατάρα μετά την τρέλα και δεν είχαν άδικο γιατί και στην τρέλα πάλι είσαι μόνος με το δικό σου ψεύτικο κόσμο. Ο Κρόνος, ο Ποσειδώνας και ο Πλούτωνας είναι οι πλανητικές επιρροές που οδηγούν σε έντονα φαινόμενα μοναχικότητας που για τον ένα ή τον άλλο λόγο καταδυναστεύουν τους ανθρώπους. Εμείς όλοι πρέπει πάσα θυσία να αποφύγουμε τις παρακάτω καταστάσεις που φυλακίζουν το πνεύμα μας και καταστρέφουν τη ζωή μας.

Read More
Οι Μνήμες! Ο Σημαντικός ρόλος του παρελθόντος για το καθορισμό του μέλλοντος!

Μία ιστορία…

Η Ελένη ήταν μία γυναίκα κοντά στα 40 της. Είχε περάσει ένα σχετικά δύσκολο παρελθόν, το παρόν της ήταν γκρίζο και χωρίς κανένα ενδιαφέρον. Ζούσε μία ζωή ξένη όχι αυτή που ήθελε η ίδια. Καλή στη δουλειά της αν και δεν της άρεσε κάθε πρωί πήγαινε στη δουλειά μετά ερχόταν σπίτι, έτρωγε, έκανε το μπάνιο της και μετά όπως κάθε μέρα για πολλά χρόνια άνοιγε το ξύλινο σεντούκι της. Εκεί όταν το άνοιγε ήταν σαν να έβρισκε το θησαυρό κάθε μέρα. Εκεί όντως είχε έναν πολύ σημαντικό θησαυρό για την ίδια. Εικόνες από τους γονείς της, μνήμες του παρελθόντος όταν ήταν παιδί που έπαιζε με τις φίλες της, που έσβηνε τα κεράκια της όταν είχε τις καλοφτιαγμένες μπούκλες με τον αδερφό της. Τις ξέγνοιαστες μέρες μικρή καθώς ήταν στην παραλία με τον μπαμπά της που την αγκάλιαζε τόσο ζεστά και πίστευε ότι θα την προστάτευε για πάντα, εκεί είχε τις αναμνήσεις τις από την πενταήμερη και τις κολλητές φίλες της που πια δεν μιλάει μαζί τους. Εκεί έχει και τις μέρες της στο πανεπιστήμιο και τη μέρα που πήρε το πτυχίο της. Εκεί έχει και τον Γιώργο το μεγάλο της έρωτα αυτόν που δεν κατάφερε ποτέ να ξεπεράσει αν και την εγκατέλειψε, εκεί κοιτά τη φωτογραφία του και αναπολεί το παρελθόν της, εκεί έχει μείνει και κάθε νύχτα κοιμάται αγκαλιά με τις αναμνήσεις της, γιατί η τωρινή ζωή της είναι άδεια. Κάθε νύχτα κοιμόταν δίπλα στις παλιές της αναμνήσεις μέσα σε αυτό το σεντούκι, και όμως ποτέ δεν κατάλαβε ότι η ίδια φταίει που δεν μπόρεσε στο παρόν της να ζήσει νέες εμπειρίες που θα την έκαναν ευτυχισμένη….

Read More
Οι δύσκολες αστρολογικές όψεις: Θυσία για την Κάθαρση!

Δεν είναι λίγες οι φορές που περνάμε από αρκετά δύσκολες αστρολογικές όψεις. Αυτές οι όψεις όμως έχουν σαν σκοπό τη προσωπική μας απελευθέρωση από διάφορα βαρίδια και καταστάσεις που μας έχουν στο αδιέξοδο. 

Read More
Ξεπερνώντας το stress με τη Κουνταλίνι Yoga και την Αστρολογία!

εν είναι λίγοι οι θεραπευτές που πολλές φορές δυσκολεύονται να βρουν πια είναι η κατάλληλη θεραπεία για κάποιο συγκεκριμένο άτομο. To stress αποτελεί ίσως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα σε αυτή τη περίπτωση γιατί αποτελεί εκτός από μία πολύ επικίνδυνη κατάσταση για το άτομο ταυτόχρονα και μία πρόκληση για τον θεραπευτή γιατί είναι ολιστικό το πρόβλημα στον οργανισμό και όχι τόσο εύκολο να το εντοπίσει κάποιος.

Read More
Η κοινωνική δόμηση της Αστρολογίας: Γιατί όσα όλα ξέρουμε για τους πλανήτες είναι ένα "ψέμα"

Η θεωρία της Κοινωνικής Δόμησης αναπτύχθηκε από τους Ψυχολόγους και σύμφωνα με αυτούς η γλώσσα είναι η κυρίαρχη μορφή δόμησης της ταυτότητας μας. Ουσιαστικά, εφόσον η κουλτούρα και ο πολιτισμός μας παράγει τη γλώσσα, αυτό που θέλει να μας πει η θεωρία της κοινωνικής Δόμησης δεν είναι άλλο από το ότι οι ταυτότητες μας είναι φτιαγμένες μέσα από κοινωνικά πλαίσια. Η αστρολογία είναι μία κοινωνική επιστήμη / τέχνη η οποία βεβαίως και βασίστηκε πάνω στη γλώσσα του λεγόμενου Δυτικού κόσμου και βέβαια φέρει επάνω της τα θετικά του αλλά και τις αμαρτίες του.

Read More
H Αστροψυχολογία στον 21ο αιώνα. Προκλήσεις – Ευκαιρίες – Δυνατότητες

Ένα Αστροψυχολογικό μανιφέστο Η Αστροψυχολογία είναι η προσπάθεια ανάλυσης της ψυχολογικής κατάστασης του ατόμου με βάση την αστρολογική γνώση η οποία δεν γίνεται αυθαίρετα αλλά σεβόμενη τον άνθρωπο και βέβαια πάντα έχοντας στο μυαλό της τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της επιστήμης. Είναι σημαντικό να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε περισσότερο «θετικές» παρά θεωρητικές τακτικές στον όρο αστροψυχολογία που έχει συνδεθεί σε ένα βαθμό με πιο μεταφυσικές και αστήρικτες μορφές θεώρησης του ανθρώπου.

Read More